Hlavní obsah

Cyklistický démon Armstrong se rozvádí

AUSTIN

Pětinásobný šampión cyklistické Tour de France Lance Armstrong již nežije se svou ženou Kristin a po pěti letech manželství plánuje rozvod. Pár se rozdělil před dvěma týdny poté, co se vrátil do texaského Austinu ze svého evropského sídla ve Španělsku, napsal deník Austin American-Statesman.

Foto: ČTK/AP

Americký cyklista Lance Armstrong si s manželkou Kristin, synem Lukem a dvojčaty Isabellou Rose a Grace Elizabeth užívá radost z vítězství v Tour de France, kterého 27. července dosáhl již popáté v řadě.

Článek

"Chceme se dohodnout v klidu," potvrdil konec manželství Armstrong. "Paradoxní je, že jsme si teď bližší, jsme lepší přátelé, než kdy předtím," dodal.

Pár měl problémy už delší dobu, poprvé se rozešel už na konci ledna. Jednatřicetiletý Armstrong tehdy odletěl ze Spojených států do španělské Girony, kde tráví čas během cyklistické sezóny, o rok starší Kristin jej s dětmi následovala až o měsíc později. Manželé se tehdy rozhodli ještě spolu setrvat.

Lance se s Kristin poznal v lednu 1997, jen pár týdnů po ukončení intenzivní chemoterapie, již podstoupil kvůli rakovině varlat. Scházet se začali pět měsíců poté a svatbu slavili za dalších 11 měsíců. A tehdy také začali hovořit o dětech. Uzdravený Lance je už mít nemohl, ale než začala jeho léčba, nechal si odebrat sperma. Nyní mají Armstrongovi tři děti - tříletého syna Lukea a téměř dvouletá dvojčata Isabelle a Grace.

"Děti jsou také naše priorita," říkají svorně oba rodiče, kteří i po rozchodu hodlají žít v Austinu. "Nikdo z nás je nechce připravit o toho druhého."

Reklama