Hlavní obsah

Sparta nemá nízké cíle

Martin Kézr

Osm let nechyběla hokejová Sparta v semifinále extraligy, takže letošním minimálním cílem je pro nejbohatší celek extraligy, který disponuje rozpočtem 150 miliónů korun, zase postup mezi čtyři nejlepší. "Nízké cíle si klást nemůžeme. Máme tak kvalitní tým, že musíme hrát o nejvyšší příčky," tvrdí kouč Alois Hadamczik.

Foto: ČTK/Michal Kamaryt

Ředitel Sparty Luboš Koželuh (vlevo) vítá dočasnou posilu týmu Martina Havláta. Vpravo další nováčci Tomáš Jakeš a Jan Marek

Článek

Trenér holešovického celku zároveň přiznává, že tlak sponzorů a veřejnosti na úspěchy ve Spartě je enormní, ale neklidný z toho není. "Obava z toho, že trenéři ve Spartě většinou při druhé sezóně nepřečkají podzim, mě nebere," tvrdí Hadamczik, jenž za hlavní soupeře považuje především Pardubice, Znojmo a obhájce titulu Slavii.

Dokonalá proměna týmu

Kádr bronzového celku minulé sezóny se přes léto dokonale změnil. Odešlo třináct hráčů, zadní řady posílili nejproduktivnější obránci přípravy L. Procházka s Řezníčkem, přišel i Výtisk a do útoku pak nejlepší střelec extraligy Marek z Třince, z Finska Ton, ze zámoří se vrátil Jakeš a roli důrazného křídla v koncovce zatím plní i Slovák Špilár.

K tomu ještě v začátku sezóny Spartě vypomůže i Havlát, jenž stále nemá kontrakt v NHL. "Nesporně bude přínosem. Snažili jsme se vůbec získat hráče odolné, kterým je vlastní agresivní styl a budou makat od první do poslední minuty," komentuje posily Hadamczik.

"Ve sportu nelze plánovat, ale snad se nasazení z přípravy, kde jsme vyhráli deset z patnácti utkání, promítne i v sezóně," přeje si ředitel klubu Luboš Koželuh. Sparta se ale v úvodu soutěže musí obejít bez dvou útočníků Ujčíka a Havelky, jehož potíže s kolenem potrvají ještě minimálně měsíc. S bolavým zápěstím visí otazník i nad Výtiskem. Novinkou pro fanoušky je možnost on-line nákupu vstupenek na domácí zápasy Sparty, který se rozjede od října v pobočkách Ticketpro a Tipsportu, titulárního sponzora extraligy.

Ideální sestava:
Bříza - L. Procházka, Srdínko, Richter, Řezníček, Hanzlík, Šrek, Výtisk - Havlát, Marek, Ton Kratěna, Broš, Špilár Paroulek, Šimíček, Tomajko Vondráček, Šindel, Jakeš Ujčík.

Reklama

Související témata: