Hlavní obsah

Schenn byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem MS dvacítek

Kanaďan Brayden Schenn ovládl individuální ocenění na mistrovství světa hráčů do dvaceti let v Buffalu. Lídr nakonec stříbrného týmu šampionátu byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem i nejlepším útočníkem turnaje a nechyběl ani v All Star týmu.

Foto: Mark Blinch , Reuters

Kanaďan Brayden Schenn (vlevo)

Článek

Devatenáctiletý Schenn, který působí v juniorské WHL v týmu Brandon Wheat Kings a v roce 2009 jej draftovalo v NHL Los Angeles, byl s 18 body nejproduktivnějším hráčem, s osmi góly nejlepším střelcem a s deseti asistencemi i nejlepším nahrávačem šampionátu.

Američan Jack Campbell byl vyhlášen podle direktoriátu turnaje nejlepším brankářem a cenu pro nejlepšího beka převzal Kanaďan Ryan Ellis. Oba také nechyběli v nejlepší šestici podle akreditovaných novinářů, kterou doplnili v útoku další Kanaďan Ryan Johansen, Rus Jevgenij Kuzněcov a v obraně další zástupce zlaté sborné Dmitrij Orlov.

All Star tým ovládli tři Kanaďané, Rusko má dva zástupce

Hokejisté stříbrné Kanady mají se třemi hráči největší zastoupení v All Star týmu mistrovství světa hráčů do dvaceti let v Buffalu a Lewistonu. Akreditovaní novináři vybrali do nejlepší šestice obránce Ryana Ellise a útočníky Ryana Johansena a Braydena Schenna, který byl vyhlášen i nejužitečnějším hráčem a ovládl statistiky turnaje.

Noví šampioni Rusové, kteří se trápili v základní skupině, ale v play off předvedli sílu třemi obraty, mají v All Star týmu beka Dmitrije Orlova a útočníka Jevgenije Kuzněcova. Třetí USA má ve výběru gólman Jacka Campbella, který se dostal do All Star týmu na turnaji IIHF třetí rok za sebou. Povedlo se mu to totiž v letech 2009 a 2010 na mistrovství světa hráčů do osmnácti let, kdy byl loni vyhlášen i nejlepším gólmanem.

Přehled individuálních ocenění:
Nejlepší hráči (podle direktoriátu turnaje):
Brankář: Jack Campbell (USA),
obránce: Ryan Ellis (Kanada),
útočník: Brayden Schenn (Kanada).
All Star tým (podle akreditovaných novinářů):
Jack Campbell (USA) - Ryan Ellis (Kanada), Dmitrij Orlov (Rusko) - Brayden Schenn, Ryan Johansen (Kanada), Jevgenij Kuzněcov (Rusko).
Nejužitečnější hráč: Brayden Schenn (Kanada).
All Star týmy na MS dvacítek:
2001 - Ahonen (Finsko) - Klesla (Česká republika), Mäntylä - Rita (oba Finsko), Spezza (Kanada), Brendl (Česká republika),
2002 - Leclaire - Bouwmeester (oba Kanada), Kňjazev - Čistov (oba Rusko), Svatoš (Slovensko), Cammalleri (Kanada).
2003 - Fleury (Kanada) - Pitkänen (Finsko), Colaiacovo (Kanada) - Grigorenko (Rusko), Upshall (Kanada), Trubačev (Rusko).
2004 - Montoya (USA) - Lepistö (Finsko), Phaneuf (Kanada) - Parise (USA), Carter (Kanada), Filppula (Finsko).
2005 - Schwarz (Česká republika) - Phaneuf (Kanada), R. Suter (USA) - Ovečkin (Rusko), Bergeron, Carter (oba Kanada).
2006 - Rask (Finsko) - Bourdon (Kanada), J. Johnson (USA) - Malkin (Rusko), Tukonen (Finsko), Downie (Kanada).
2007 - Price (Kanada) - E. Johnson (USA), Letang (Kanada) - Čerepanov (Rusko), Toews (Kanada), Kane (USA).
2008 - S. Mason (Kanada) - Hedman (Švédsko), Doughty (Kanada) - P. Berglund (Švédsko), vanRiemsdyk (USA), Tichonov (Rusko).
2009 - Janus (Slovensko) - Karlsson (Švédsko), Subban - Tavares, Hodgson (všichni Kanada), Filatov (Rusko),
2010 - Conz (Švýcarsko) - Pietrangelo (Kanada), Carlson (USA) - Eberle (Kanada), Stepan (USA), Niederreiter (Švýcarsko).
2011 - Campbell (USA) - Ellis (Kanada), Orlov (Rusko) - B. Schenn (Kanada), Johansen (Kanada), Kuzněcov (Rusko).

Reklama