Hlavní obsah

Zraněného Pilaře musela k letadlu dopravit sanita. Pro Dánsko je zřejmě ztracen, litoval trenér

Lvov
Aktualizováno

Nejdříve autokar s českou fotbalovou reprezentací, hned za ním sanitka s blikajícím majákem odvážející na lvovské letiště zraněného legionáře Václava Pilaře. I na palubu speciálu ho museli ukrajinští zdravotníci donést na nosítkách. A po nočním příletu do Prahy čekala přímo na ranveji ruzyňského letiště další sanita. Fotbalový podzim začal pro mladého reprezentanta hodně smolně, neboť v přípravě s Ukrajinci si způsobil vážné zranění kolena a od fotbalu si bude muset zřejmě pár týdnů odpočinout.

Foto: Jan Tauber

Václav Pilař (v bílém) se snaží udržet míč před dotírajícím soupeřem z Ukrajiny. Za pár minut skončil na nostíkách.

Článek

Musel ze hřiště, protože se na nohu nemohl vůbec postavit. „Podle první lékařské diagnózy má podvrtnuté koleno a nebude zřejmě k dispozici na kvalifikační zápas za tři týdny v Dánsku," mračil se kouč národního týmu Michal Bílek.

Pilař se nemračil. Jen bolestivě úpěl. A na transportních nosítkách měl hodně bolestivou grimasu. Podle prvních dohadů lékařů by se totiž mohlo jednat i o přetržené postranní vazy v koleni.

„Nezlobte, opravdu nemám náladu o zranění mluvit," omlouval se Pilař upoutaný na nosítka. Nebylo mu dobře na těle, natož pak na duši. V létě přišel za někdejším plzeňským spoluhráčem Petrem Jiráčkem do bundesligového Wolfsburgu, pod Magathem absolvoval celou tvrdou přípravu a dva týdny před startem německé ligy se zranil.

„Až důkladné  vyšetření ukáže, o jak vážné zranění jde," odmítal reprezentační lékař Petr Krejčí vynášet jakékoli soudy, natož pak odhadovat, jak dlouho Pilařova léčba potrvá.

Mladý záložník sice první vyšetření v Praze absolvoval, ale hned po něm odjel do Woilfsburgu. "Pozitivní zprávou je, že mu koleno neoteklo, nepříjemnou naopak to, že si stěžuje na bolest postranních vazů, které by mohly být poškozené. Až důkladné vyšetření v Německu však ukáže, o jak vážné zranění se jedná a jak dlouho bude chybět," nebyl trenér národního týmu moudřejší ani ve čtvrtek dopoledne.

„Zranění Pilaře je hodně nepříjemné, protože se stával velice důležitým hráčem reprezentace, což ostatně potvrdil na mistrovství Evropy. Hrál fantasticky, byl nebezpečný, dával góly, měl vynikající formu. Teď se bez něho budeme muset zřejmě obejít," tušil kouč Michal Bílek, že před  zářijovou kvalifikací v Kodani se situace české reprezentace komplikuje, víc než zdrávo.

Reklama

Související témata: