Hlavní obsah

Začne-li reprezentace porážkou, umí postoupit. Výhře v Dánsku se Bílek přesto nebrání

Prožili si euforii z postupu do čtvrtfinále mistrovství Evropy, na vavřínech však spát nemohou. Fotbalové reprezentaci startuje kvalifikace na mistrovství světa 2014 v Brazílii a vzhledem k těžkým soupeřům i rozsáhlé marodce ji čeká tvrdá práce. V sobotu sehrají Čech a spol. první zápas v Dánsku a trenér Michal Bílek neskrývá, že v Kodani by pro něj bod za remízu byl zlatý.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér fotbalové reprezentace Michal Bílek (vlevo) a manažer národního celku Vladimír Šmicer před úvodním utkáním kvalifikace o postup na mistrovství světa v Dánsku.

Článek

Minulou kvalifikaci jste začali porážkou s Litvou – a postoupili. EURO jste začali porážkou s Ruskem – a zase postoupili. Neměli byste tedy v Dánsku nejlépe ze všeho zase prohrát...?

Myslíte, jestli bych neměl špatný pocit z případné výhry? Rozhodně ne. Úvod kvalifikace je strašně důležitý. Na podzim nás čekají ve skupině tři zápasy a ideální by bylo, kdybychom z nich vytěžili sedm bodů.

Z toho plyne, že v Kodani toužíte po remíze.

Minulou kvalifikaci jsme si pořádně zkomplikovali úvodní porážkou s Litvou. Do té nové chceme vstoupit rozhodně lépe. Rádi bychom v Dánsku zabodovali, bod by pro nás byl velkou vzpruhou.

Jak moc vás děsí, že při absencích Rosického, Pilaře a Koláře dorazil na sraz pokopaný také Jiráček?

Nemělo by to být nic vážného, má nakopnutý nárt. Problém by to samozřejmě byl, ale zatím si vůbec nepřipouštím, že by nám měl v sobotu chybět. Během dvou dnů zkusí trénovat.

I tak je ale středová řada velmi nekompletní.

Každá absence hráče ze základní sestavy je citelná. Zranění však na druhou stranu k fotbalu patří. A kdokoliv z nominovaných hráčů je natolik kvalitní, aby chybějící opory nahradil.

Alespoň že útočníci Pekhart, Lafata, Vydra i Kadlec dali v minulých dnech góly.

Jsem moc rád, že se rozstříleli. Nejblíž do základní sestavy z nich má zatím Pekhart, ale do zápasu je ještě daleko.

Program reprezentace ve skupině B:
2012:
8. září: Dánsko - ČR,
12. října: ČR - Malta,
16. října: ČR - Bulharsko.
2013:
22. března: ČR - Dánsko,
26. března: Arménie - ČR,
8. června: ČR - Itálie,
6. září: ČR - Arménie,
10. září: Itálie - ČR,
11. října: Malta - ČR,
15. října: Bulharsko - ČR.
Postoupí česká fotbalová reprezentace na MS do Brazílie?
Ano
42,4 %
Ne
57,6 %
Celkem hlasovalo 16983 čtenářů.

Reklama

Související témata: