Hlavní obsah

Villa bude pro Španělsko opět klíčový, ujišťuje Xabi Alonso

Záložník Realu Madrid a španělské fotbalové reprezentace Xabi Alonso vyjádřil radost nad návratem ostrostřelce Davida Villy. Třicetiletý středopolař je přesvědčen, že bude hrát v národním týmu opět klíčovou roli.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Španělský fotbalista David Villa na tréninku

Článek

Kanonýr Barcelony přišel kvůli zlomené noze o start na letošním evropském šampionátu, na němž hráči z Pyrenejského poloostrova obhájili titul.

V srpnu se po těžkém zranění vrátil na trávník a reprezentační kormidelník Vicente Del Bosque ho povolal na páteční přátelský zápas se Saúdskou Arábií a úvodní kvalifikační duel o postup na mistrovství světa v Brazílii, ve kterém Španělé nastoupí 11. září v Tbilisi proti domácí Gruzii.

"Villův návrat je skvělou zprávou. Byl pro nás hodně důležitý, než se zranil, a je skvělé, že se vrací," citoval ve středu Alonsa server goal.com.

"Vždy vytváří nebezpečí pro soupeře a je hrozbou pro jakoukoli obranu. Střílí spoustu gólů bez ohledu na to, zda hraje na křídle nebo v útoku. Chyběl nám hráč, jako je on. Jsem si jistý, že bude brzy pro tým znovu důležitý," dodal.

Villa je nejlepším střelcem historie španělské reprezentace, když zaznamenal 51 branek. Na světovém šampionátu 2010 pomohl k triumfu svého mužstva pěti zásahy.

Reklama

Související témata: