Hlavní obsah

Limberský dostal horečku a do Dánska neodletěl

Obránce fotbalové reprezentace David Limberský onemocněl a bude chybět v sobotním prvním zápase kvalifikace mistrovství světa proti Dánsku v Kodani. Kouč Michal Bílek za předpokládaného člena základní sestavy nikoho dalšího nepovolal.

Foto: Jan Handrejch, Právo

David Limberský do Kodaně neodletěl.

Článek

Limberský s týmem do Dánska v pátek dopoledne ani neodcestoval. Místo toho se bude léčit v Praze a pokud se jeho zdravotní stav zlepší, možná stihne úterní přípravné utkání s Finskem v Teplicích. "Existuje šance, že by na Finsko mohl být připravený," poznamenal tiskový mluvčí reprezentace Jaroslav Kolář.

Osmadvacetiletý zadák Plzně se měl v Kodani postavit na levý kraj obranné řady, kde odehrál i tři zápasy červnového mistrovství Evropy. Viróza, která jej postihla v noci na dnešek, však jeho start v úvodním duelu kvalifikace zhatila. "Davidovi rychle a výrazně stoupla teplota, dostal zimnici a podle lékařů nebylo reálné, aby v Dánsku hrál. Důležitější bude, aby se doléčil," uvedl Kolář.

O sestavě se rozhodne na předzápasovém tréninku

Limberského absence donutí trenéra Bílka k improvizaci při skládání obranné čtveřice. Reálné je, že Michal Kadlec se z postu stopera vrátí na levý kraj obrany, kde absolvoval většinu zápasů v národním týmu.

Do středu obrany se vedle Tomáše Sivoka postaví buď Roman Hubník, nebo Marek Suchý. "O složení sestavy se rozhodne zřejmě až po dnešním předzápasovém tréninku," uvedl Kolář. Češi mají trénink na kodaňském Parken Stadionu naplánovaný od 18. hodin. Bílek za Limberského nevzal nikoho ze širší nominace, k dispozici má 17 hráčů do pole. "To je dostatečný počet," dodal Kolář.

Reklama

Související témata: