Hlavní obsah

VIDEO: Fotbalisté při odletu do Kodaně zdrželi Rigu, Limbu museli nechat doma

Kodaň

Prosluněná Kodaň přivítala v pátek po půl jedné české fotbalisty. Reprezentace tady v sobotu rozehraje kvalifikaci mistrovství světa 2014 v Brazílii. Určitě bez obránce Davida Limberského, který v noci dostal horečky a musel zůstat doma. Jako by tým Michala Bílka neměl už tak absencí víc než dost... Proti červnovému evropskému šampionátu se tak sestava bude muset změnit ve všech formacích.

Odlet fotbalistů do DánskaVideo: Sport.cz

 
Článek

Staré ruzyňské letiště připomínalo dopoledne velký prázdninový lágr. Do haly nejdřív napochodovali chlapíci s objemnými vaky a hrnuli se k odbavení. Hokejisté Dinama Riga, kteří ve čtvrtek večer prohráli v premiéře KHL s pražským Lvem 1:2, však záhy zjistili, že jsou až druzí v pořadí a musejí si počkat, než se do Kodaně vypraví česká fotbalová reprezentace.

„Na hokej jsme se večer nekoukali, tou dobou jsme měli rozbor u videa. Ale výsledek jsme samozřejmě sledovali. Pro Lva je určitě důležité, že začal novou soutěž výhrou," usmíval se gólman Petr Čech.

Berle doktor má, horečku nezastavil

Lékař týmu Petr Krejčí, jehož čeká jubilejní 200. zápas u nároďáku, směřoval k přepážce i s fungl novými skládacími berlemi. „Preventivně. Jednou jedinkrát jsem je s sebou neměl – a už jsem nesl Pilaře na zádech," připomínal doktor vážné zranění šikovného záložníka v srpnovém duelu na Ukrajině.

Všechny své ovečky však Krejčí stejně neuhlídal. Nemocného Limberského musel nechat doma. „David dostal horečky, takže nemělo smysl, aby s námi odletěl. Nikoho dalšího už jsme nepovolali, hráčů máme dost," konstatoval mluvčí týmu Jaroslav Kolář.

Útok hledá náhradu za Baroše, v záloze kromě Pilaře chybějí také Rosický a Kolář. A ke všemu došlo i na obranu. „Nic s tím nenaděláme. Celý týden jsme se chystali v nějakém složení, teď musíme rychle zareagovat," krčil rameny Čechy, jehož brankářský post zůstal v porovnání s Eurem jako jediný netknutý.

Otvírá se šance pro Suchého

A jak si Bílek v Kodani bez Limberského poradí? Michala Kadlece nejspíš vrátí zpátky na levý kraj obrany. Vedle Sivoka pak může postavit Hubníka, ale vzhledem k aktuální formě dojde spíš na Suchého. Stoper Spartaku Moskva oslavil minulý týden postup do Ligy mistrů. Shodou okolností právě v Dánsku v listopadu 2010 naposledy nastoupil v základní sestavě národního týmu.

„Remizovali jsme v Aarhusu 0:0, tenkrát to koncem roku byla dobrá prověrka a šanci dostalo víc hráčů. Čechíno tam chytil penaltu, ale jinak jsme moc dalších šancí Dánům nedali," vzpomíná Marek Suchý.

Stejný průběh i výsledek by Češi v sobotu v Kodani brali všema deseti. „Tak, tak. Cena případné remízy se dá vždy zhodnotit až po zápase. Ale kdyby měl zápas stejný průběh i výsledek, jako posledně v Aarhusu, asi bychom byli spokojení," souhlasí Čech.

Sobotní zápas začíná ve 20:15, přímý přenos vysílá ČT4 a on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: