Hlavní obsah

VIDEO: Starý trávník popravila Lady Gaga, na nový by Čech vyslal i Galáska

Kodaň

Bitvu o Brazílii začnou v sobotu večer na čerstvě položeném trávníku. Ne že by dánští pořadatelé chtěli tímto způsobem české fotbalisty uctít. Po nedělním koncertu Lady Gaga na kodaňském Parken Stadionu však nebylo zbytí, starý poničený trávník musel dolů a nahradil ho zbrusu nový. Právě v Dánsku zahájí Bílkův tým kvalifikaci o postup na mistrovství světa 2014 v Brazílii.

Trénink českých fotbalistů v KodaniVideo: Pavel Dosadil, Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Národní tým připomíná lazaret. Na marodce jsou Rosický, Pilař, Kolář, Necid a nově i Limberský, který do Dánska ani neodletěl.

„Zato máme zpátky Galáska, tak se klidně zase může posunout do sestavy," vtipkoval brankář Petr Čech před pátečním tréninkem s poukazem na bývalého kapitána, který je od léta Bílkovým asistentem.

Zavtipkoval si i samotný kouč, když dostal otázku, zda Limberského viróza není nakažlivá a hráči by neměli dostávat nějaké preventivní prostředky. „Já hlavně doufám, že nic neberou," odvětil s úsměvem Michal Bílek, jako by mělo jít o bůhvíjaký dopink.

Vrásky ale pochopitelně má, problémy se sestavou jen přibývají. „Každá vynucená změna je nepříjemná, dvojnásob, pokud to je tak těsně před zápasem jako v případě Limberského. Ale ať už nastoupíme v jakémkoliv složení, všem hráčům absolutně věřím. A ke kterémukoliv řešení sáhnu, nebudu ho považovat za risk," ujišťoval kouč před pátečním tréninkem na kodaňském Parken Stadionu.

Bílek naznačil tři náhradní varianty

Sestavu neprozradil, naznačil však tři možnosti, jak si se ztrátou Limberského poradit. „Na levý kraj obrany může jít Kadlec, do středu obrany Hubník, nebo Suchý. Vlevo ale také připadá v úvahu Jiráček."

Nemá se chválit dne před večerem. Obrana byla v porovnání s červnovým evropským šampionátem jedinou kompletní řadou, ovšem i na ni došlo.

„Absence na poslední chvíli je škoda. Poslední zápasy jsme v obraně odehráli v ustálené sestavě a velmi dobře. Ale jsou tady i jiní zkušení kluci, kteří tady něco odehráli, a věřím, že si s tím poradí i teď," ujišťoval i kapitán týmu Čech.

Sobotní zápas začíná ve 20:15, přímý přenos vysílá ČT4 a on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: