Hlavní obsah

Před Dány rozhodně nezalezeme, slíbil Gebre Selassie

Karel Felt (Kodaň)Právo

Před rokem nováček reprezentace, dnes jedna z jejích opor. Pětadvacetiletý pravý obránce Theodor Gebre Selassie sice říká, že jeho hlavní útok je zabraňovat šancím soupeře, ale právě on dokáže výborně využít odkrytého prostoru v soupeřově defenzivě. „Rozhodně před Dány nezalezeme a k nějakému výpadu se dostanu,“ slíbil.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Theodor Gebre Selassie

Článek

Jak velká je podle vás síla Dánů bez Bendtnera?

Hodně velká. Viděli jsme je na videu, dopředu jsou hodně nebezpeční. Jejich ofenziva není jen o Bendtnerovi. Určitě se bude chtít ukázat ten útočník, který ho nahradí.

Všiml jste si konkrétně některého z hráčů, který by byl obzvlášť nebezpečný?

Dánové hrají velmi ofenzivně jako tým. Nedá se vybrat jeden.

Borci jako Rommedahl nebo Kroh-Dehli vás určitě hodně zaměstnají. Možná se neodstanete ani ke svým tradičním výpadům podél pravé čáry...

V první řadě jsem obránce, takže můj prvořadý úkol je, abych zabraňoval situacím, z nichž bychom mohli dostat gól. Útočení je nadstavba. Rozhodně nezalezeme, to by byla sebevražda, a dopředu se také dostanu.

Našli jste nějakou jejich slabinu?

Vzadu jsou hodně zranitelní, protože tu svoji rozehrávku hrají na obrovské riziko. Jsou velmi sebevědomí. V tom vidím naši šanci a věřím, že je dokážeme potrestat.

Trénovali jste na Dány nějaké speciální kombinace?

Něco ano, ale to vám pochopitelně neřeknu.

Budete v ofenzivě sázet na brejky?

Samozřejmě, ty platí na každého, když se povedou.

Na poslední chvíli vypadl z kompaktní obrany nemocný David Limberský. Může to nějak narušit fungování obranné čtveřice?

Doufám, že ne. Ztráta to určitě je, především do herních záležitostí, které jsme nacvičovali, a David v nich hrál konkrétní roli. Je to horší, že se to stalo den před utkáním, ale jsem optimista a věřím, že ten, kdo místo něj nastoupí, Davida plně nahradí.

S jakým výsledkem byste byl po utkání spokojený?

Samozřejmě se třemi body! Když uhrajeme remízu, pořád to je bod z venku a navíc z trávníku soupeře, s nímž bychom měli hrát o postup, takže ten by se také počítal. Samozřejmě všechno ukáže až průběh zápasu. Hlavně nesmíme prohrát.

Reklama

Související témata: