Hlavní obsah

Útočník Plzně Ďuriš si v kvalifikaci MS zlomil prst na noze

Bratislava

Slovenský útočník Viktorie Plzeň Michal Ďuriš si z pátečního utkání kvalifikace mistrovství světa proti Litvě (1:1) odnesl zlomeninu prstu na noze. Podle lékařů národního týmu se fotbalista bude léčit přibližně dva až tři týdny.

Foto: Milan Malíček, Právo

Plzeňský Ďuriš padá přes olomouckého Škerleho - ilustrační foto.

Článek

"Po pátečním zápase jsem ucítil bolet na prstu na noze. V sobotu se potvrdilo, že je prst zlomený. Šance hrát v úterý (další kvalifikační zápas) proti Lichtenštejnsku jsou minimální, je to velká škoda," citují Ďuriše stránky Pravda.sk.

Zranění si přivodil přibližně po hodině hry, ale zápas dokončil. "Bylo to po souboji se stoperem soupeře, jak jsem zůstal ležet na zemi. Nejdřív mi to nepřipadalo jako něco, s čím by se nedalo hrát. Absolvoval jsem celý duel, ale před koncem jsem už cítil, že mi ten prst tuhne a bylo to dost bolestivé," řekl.

Podle lékaře reprezentace Jána Baťalíka budou doktoři zdravotní stav nejprve konzultovat s kolegy z Viktorie. Pak se rozhodne, zda čtyřiadvacetiletý hráč zůstane na soustředění, nebo se vrátí do Plzně. "Lékaři mi řekli, že bych se měl léčit přibližně dva až tři týdny. Uvidím, jak to celé půjde. Jsem z toho velmi zklamaný a věřím, že se dám rychle do kupy," uvedl Ďuriš.

Reklama

Související témata: