Hlavní obsah

Bod bereme, byl ubojovaný, pochvaloval si Bílek, že prolomil prohrané premiéry

Kodaň

Do třetice zažil úspěšnou premiéru. Kvalifikaci na EURO 2012 i samotný šampionát začal kouč fotbalové reprezentace Michal Bílek porážkou. Až teď v Dánsku jeho tým uhrál bezbrankovou remízu, což je na úvod kvalifikace mistrovství světa 2014 jistě dobrá zpráva. „Bod bereme, byl ubojovaný,“ vyzdvihl Bílek po bitvě na kodaňském Parken Stadionu.

Foto: Jens Dresling, ČTK/AP

Dán Christian Eriksen (8) ukiná Petru Jiráčkovi v kvalifikaci o MS 2014.

Článek

„Každý bod bude důležitý. Ideální je vyhrávat doma a přivézt od největších konkurentů také něco zvenku," notoval si s koučem brankář Petr Čech, který se místo úterní přípravy s Finskem v Teplicích vrací do Londýna léčit nespecifikované zranění ruky.

Právě gólman byl hrdinou českého týmu. „Měl jsem štěstí, že jsem většinu střel viděl, zbytek kluci zablokovali. Nepříjemný byl nově položený trávník, musel jsem být připravený na všechno," líčil Čech.

Úvodní výsledky hrají Čechům do noty. „Italové remizovali v Bulharsku, což jsem přivítal. Ideální je, když se naši konkurenti budou obírat vzájemně o body," potvrdil Bílek.

Spokojený byl s debutantem Vydrou. „Byl dlouho zraněný, začíná hrát druhou anglickou ligu. Asi netušil, že bude v Dánsku v základu, ale já o něm byl přesvědčený již delší čas. Zvládl to. Je to přesně hráč, jehož na kraj potřebujeme. Také Suchý je mnohem lepší, než když hrál za nároďák před dvěma roky. Zkušenější a klidnější," pochvaloval si Bílek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články