Hlavní obsah

Třikrát a dost, reprezentace hodlá v teplickém ráji ukončit čekání na gól

Teplice

Dlouhých 288 minut nedali gól, proto jim jako požehnání přichází do cesty úterní přátelský duel s Finskem v Teplicích. Na Stínadlech totiž fotbalová reprezentace vyhrála osmnáct z devatenácti mezistátních zápasů a v tom zbývajícím aspoň remizovala. Každopádně se v teplickém ráji pokaždé trefila. Utkání se hraje od 18:00, přímý přenos vysílá ČT4 a on-line reportáž přinese Sport.cz.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Jiráček, poslední střelec národního týmu. Kdo se trefí proti Finům...?

Článek

Naposledy se trefil Petr Jiráček v 72. minutě duelu s Polskem. Na EURO 2012 tak zajistil národnímu týmu postup ze skupiny. Jenže od té doby přišel střelecký půst - ve čtvrtfinále s Portugalskem (0:1), v přípravě na Ukrajině (0:0) i sobotní premiéře kvalifikace MS 2014 v Dánsku (0:0).

„Je to nepříjemné, ale musíme si uvědomit, že to byly tři těžké zápasy. Proti Finům se pokusíme udržet skvělou bilanci v Teplicích, předvést dobrou hru a zvítězit," slíbil zastupující kapitán Jaroslav Plašil.

„Do zakončení se chceme dostávat co nejčastěji a všichni věříme, že se gólově prosadíme," přidává se trenér Michal Bílek.

Příprava na Maltu s Bulharskem

Duel s Finskem logicky bere jako přípravu na říjnové domácí kvalifikační duely s Maltou a Bulharskem.

„Teď nás čekají zápasy doma, v nich musíme být v ofenzivě daleko lepší a soupeře chceme přehrát," přeje si kouč.

Na hrot znovu pošle Tomáše Pekharta, který se v dospělé reprezentaci zatím ještě netrefil. „Má moji absolutní důvěru, takže na hrotu se objeví znovu. Pracuje dobře, jen ta branka mu chybí. Snad už tuhle bilanci protrhne," doufá Bílek.

Brankář Čech odletěl po utkání v Dánsku léčit zraněný loket, místo něj bude chytat Laštůvka. Bílek chystá i další změny. „Ne kvůli výkonnosti, ale kvůli tomu, že nás čeká přípravný duel. Uvidíme, jak se bude zápas vyvíjet, ale třeba Plašil celé utkání hrát nebude. Stejně tak hodlám vystřídat například Jiráčka s Rezkem, jiní zase mají drobné problémy," avizoval trenér.

Česká republika - Finsko
Úterý od 18:00 v Teplicích, rozhodčí Siejewicz (Polsko), přímý přenos ČT4, on-line reportáž na Sport.cz.
Předpokládané sestavy - ČR: Laštůvka - Rajtoral, Sivok, Suchý, M. Kadlec – Hübschman, Darida - Plašil, V. Kadlec, Jiráček - Pekhart.
Finsko: Hradecky - Toivio, Arkivuo, Halsti, Moisander - Ring, Hämäläinen, Hetemaj, R. Eremenko, Sparv - Kuqi.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články