Hlavní obsah

Tohle by ani na Maltu nestačilo. Výsledek sám od sebe nepřijde, zlobil se Petržela

Teplice

Při mizérii s Finskem patřil k nejlepším hráčům českého týmu. Záložník Milan Petržela za 45 minut na place oživil hru, byl aktivní, ale alespoň k vyrovnání nepomohl. „Nebylo to z naší strany ono, tohle by asi na Maltu nestačilo,“ přiznal.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Milan Petržela (vpravo) se snaží získat míč přes bránícího Fina Kaspera Hämäläinena.

Článek

V hrůzné první půli seděl na lavičce a dobře viděl, že to skřípalo. „Finové byli lepší, běhavější, dobře se pohybovali. My jsme ztráceli balóny a náš herní projev rozhodně nebyl optimální," říkal fotbalista bundesligového Augsburgu.

Před zápasem věřil, že na soupeře kalibru Finska český tým má a bude úspěšný. „Jenže žádný výsledek sám od sebe nepřijde. První půle byla špatná, ale ani ve druhém poločase to z naší strany nebylo optimální. Aspoň jsme si ale dokázali vytvořit šance a je škoda, že jsme alespoň nevyrovnali. Diváci by si to zasloužili," líčil explzeňský záložník.

Když přišel na hřiště, užíval si to. „Hrálo se mi super. Vnímal jsem fanoušky, kteří pak dokázali ocenit každou naši šanci. Bohužel jsme začali hrát příliš pozdě," přiznal Petržela.

„Musíme se z tohoto nezdaru poučit. Vzít si to špatné a zkusit najít i něco dobrého. Věřím, že se zvedneme, protože na Maltu by tenhle výkon asi nestačil," díval se už k říjnovému pokračování kvalifikace.

Reklama