Hlavní obsah

VIDEO: Anglický Fábregas? Ani náhodou, Cleverley selhal v tisíciprocentní šanci

Londýn

Tak v tomhle se trenér anglické fotbalové reprezentace Roy Hodgson se svým proroctvím šeredně zmýlil. Když po páteční kanonádě nad Moldavskem (5:0) prohlásil, že mladík Tom Cleverley může být anglickým Cescem Fábregasem, který na ME zářil v útoku jako kanonýr, ještě netušil, co přijde o pár dní později. Třiadvacetiletý fotbalista neměl proti Ukrajině svůj den, sám v obrovské šanci před odkrytou brankou napálil míč jen do brankáře a poté ještě trefil tyč.

Anglie vs UkrajinaVideo: FA TV

 
Článek

Celá Anglie byla před úterním kvalifikačním duelem proti Ukrajině na nohou a nic jiného než tříbodový zisk si nepřipouštěla. Jenže hráči Albionu na domácí půdě již poněkolikáté nenaplnili velká očekávání. Zmar v koncovce, dvě nastřelené tyče a vyrovnávací gól na konečných 1:1 z penalty až v samém závěru utkání - to všechno muselo anglické publikum vydržet.

Jeden z nejhorších výkonů večera podal podle britského tisku mladík Tom Cleverley. Sice se snažil a tlačil do šancí, jenže zakončení záložníka Manchesteru United bylo žalostné.

Když v tisíciprocentní šanci jen pár metrů před odkrytou brankou trefil nohy ukrajinského brankáře Pjatova, spoluhráči i diváci ve Wembley jen nevěřícně rozhodili rukama a zakroutili hlavou. Cleverleyho smůla ale pokračovala - přišla další zahozená šance, nastřelená tyč. A na ostrovech dali trenéru Hodgsonovi ihned najevo, že Cleverleyho přirovnání se španělskou hvězdou Fábregasem bylo hodně zcestné.

Reklama

Související témata: