Hlavní obsah

Škoda, že jsem si víc nezahrál, litoval Rezek po zápase v „domácích“ Teplicích

Josef PešoutSport.czPrávo

Byl to pro něj nevšední zápas, ale s nepovedeným koncem. Fotbalový záložník Jan Rezek nastoupil za českou reprezentaci proti Finsku v pro něj důvěrně známém prostředí. Tedy na stadiónu v Teplicích, kde v dresu místního klubu začínal svou prvoligovou kariéru.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalový záložník Jan Rezek

Článek

Na teplickém trávníku jste se představil v roli soupeře už v barvách Sparty a Plzně, ale nyní jste tady strávil den s reprezentací v pozici hráče domácího mužstva. Jak jste to prožíval?

Určitě jsem se do Teplic moc těšil. V hledišti jsem měl spoustu příbuzných, protože pocházím z Března u Chomutova a pořád mám vazby i na Teplicko. Cítil jsem se tady dobře i během reprezentační akce. Ale je hrozná škoda, že jsem si nezahrál delší časový úsek a hlavně, že jsme nevyhráli jako tým. Taky mě trochu mrzí, že nepřišlo víc lidí, než těch devět a půl tisíce.

Neuvažoval jste o tom, že byste požádal trenéra Bílka o nasazení do základní sestavy, abyste se na domácím hřišti předvedl?

To ne. Žádná úmluva v tomto směru nebyla. Trenér chtěl od začátku dát šanci ostatním klukům, když šlo o přátelské utkání.

Dalo se v závěru zápasu s nepříznivým stavem něco udělat?

Každopádně. Bylo to o jednom povedeném balónu a třeba centru do šestnáctky. Škoda, že jsme míč do branky nedotlačili.

Jakou máte motivaci pro klubové působení na Kypru?

Prodloužil jsem smlouvu s Famagustou a věřím, že nás čeká dobrá sezóna. Bohužel jsme ale už vypadli z evropských pohárů, proto se soustředíme na kyperskou ligu a tamní pohár. Chtěli bychom vyhrát obě soutěže.

Sledujete účinkování Plzně, za niž jste nastupoval před odchodem do zahraničí?

Myslím, že kluci hrají pořád skvělý fotbal. Je vidět, že i po odchodu Jiráčka, Pilaře, Petržely má práce klubu hlavu a patu. Dobře doplňují kádr.

Reklama