Hlavní obsah

O vítězství Itálie nad Arménií rozhodli hráči Zemanova AS Řím. V klubu zahřívají lavičku

Trenér italských fotbalistů Cesare Prandelli ocenil výkon svých hráčů na hřišti nebezpečné Arménie, kde v kvalifikaci na mistrovství světa díky dvěma brankám z druhého poločasu zvítězili 3:1. Jeho svěřenci prý ukázali charakter a díky tomu vedou ve "zrádné" skupině B o dva body před Bulharskem a o tři před českou reprezentací.

Foto: Dmitrij Lovetskij, ČTK/AP

Daniele De Rossi (vlevo) stíhaný Jurou Movsisjanem v kvalifikačnímn zápasu Arménie - Itálie

Článek

„V některých momentech jsme se zbytečně nadřeli, měli jsme potíže s jejich protiútoky, ale celkově jsem s utkáním spokojený. Nemůžu než to znovu zmínit: máme opravdu zrádnou skupinu. Ale hráli jsme dnes skvělý zápas a hráči ukázali charakter," řekl na tiskové konferenci Prandelli.

Italy poslal v Jerevanu do vedení z penalty Andrea Pirlo, ve 27. minutě ale odpověděl na jeho branku kontroverzním zásahem Henrik Mchitarjan. Krátce předtím se totiž srazili Christian Maggio a Davit Manojan, ale sudí Marijo Strahonja nechal hru pokračovat. „Když se dva hráči srazí hlavami, hru zastavíte. Rozhodčí to neudělal, proto jsem protestoval," vysvětlil italský kouč.

V reprezentaci se jim daří, v klubu nehrají

Výhru zařídili brankami po poločase hráči AS Řím Daniele De Rossi a Pablo Osvaldo. „Byl to opravdu důležitý gól, díky výsledku můžeme jít do dalších zápasů s větším sebevědomím," uvedl útočník Osvaldo, který svými dvěma úvodními brankami v reprezentaci zařídil v září i remízu 2:2 v Bulharsku.

Obě opory přitom nechal český trenér Zdeněk Zeman v posledním ligovém duelu proti Atalantě (2:0) jen na lavičce, branky však jako zadostiučinění nebrali. „Nechci, aby se psalo, že ten gól byla odpověď Zemanovi. Myslím si, že můžu mluvit i za Daniela: v každém zápase za AS i reprezentaci do toho dáváme všechno. Když dostanu od trenéra šanci, snažím se ji využít," řekl.

Pravý bek Maggio ocenil zlepšení po přestávce. „Je pravda, že v prvním poločase jsme si nedokázali najít prostor na hřišti, ale v druhém už to bylo lepší a přineslo to vítězství. Jsme spokojení, protože jsme předvedli mnoho věcí, na kterých jsme pracovali během tréninku," řekl.

Obránce Neapole prý nemá zatím ani pomyšlení na šlágr s Juventusem, který je na programu příští sobotu. „Juventus? Na to je ještě dost času. Teď musíme dát všechno do zápasu proti Dánům," připomněl úterní domácí duel skupiny B.

Reklama

Související témata: