Hlavní obsah

Poláci Anglii překvapí, ujišťuje Lewandowski. Angažmá v Manchesteru United ho nezajímá

Varšava

Polští fotbalisté zklamali své fanoušky na domácím EURO 2012, a tak mají v probíhající kvalifikaci o MS co napravovat. V úterý by se ve Varšavě rádi vytáhli na hlavního favorita skupiny H Anglii a jedna z hvězd domácích Robert Lewandowski věří, že Poláci mají na to překvapit.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Polák Robert Lewandowski (vpravo) v souboji s Tomášem Hübschmanem

Článek

„Duel s Anglií pro nás bude mimořádně důležitý. Musíme vyhrát a ukázat, že máme šance na postup do Brazílie. Může to být pro nás rozhodující zápas," myslí si opora Borussie Dortmund.

Sázka na hru na remízu by se podle něho mohla nevyplatit. „Naším cílem je postoupit na mistrovství světa. To znamená, že remíza s Anglií pro nás není výsledek, s nímž bychom byli spokojeni. Potřebujeme vyhrát, což by pro nás byl zároveň obrovský úspěch," uvědomuje si rodák z Varšavy.

Poláci mají na svém kontě zatím čtyři body za povinnou výhru nad Moldavskem a remízu s Černou Horou. „Pokud bychom získali sedm bodů z prvních tří zápasů, byl by to senzační start kvalifikace," zasnil se Lewandowski.

Přestup do Manchesteru není aktuální

Sám k tomu může výraznou měrou pomoci. I když při nedávném zápase v Lize mistrů proti Manchesteru City (1:1) se mu anglického reprezentačního gólmana Joea Harta překonat nepodařilo.

„Tohle ale bude úplně jiný zápas a nová příležitost proti němu skórovat. Hart je vynikající gólman, ale dá se překonat jako kdokoliv jiný," věří si čtyřiadvacetiletý střelec. Před úterním zápasem se v souvislosti Lewandowskim opět mluví o jeho případném angažmá v Anglii. Nejčastěji se zmiňuje zájem Manchesteru United. Slavný kouč Alex Ferguson talentovaného Poláka sledoval právě v utkání proti City.

„Ani jsem nevěděl, že mě Sir Alex Ferguson proti City sledoval. Ale nijak by mě to stejně neovlivnilo. Nemám totiž vůbec zájem měnit klub. V Anglii jsem si ještě nezahrál. Na tamním fotbalu se mi líbí, že je rychlý a tvrdý. Určitě by bylo zajímavé to zkusit, ale teď to není aktuální," dodal v předvečer zápasu Polska s Anglií Lewandowski.

Reklama

Související témata: