Hlavní obsah

Vyprovokovat se nenecháme, ujišťoval rozparáděný trenér Bulharů Penev

zp, dosSport.cz

Ani v Praze rozladění neskrýval. Vyloučení Bandalovského v pátečním kvalifikačním duelu proti Dánům trenér bulharské fotbalové reprezentace Ljuboslav Penev pořád těžko skousával. „Žlutou mu francouzský sudí dát mohl, ale červenou? A navíc v domácím utkání? Neumím si představit, co by se potom mohlo stát venku,“ nechal se slyšet kouč Bulharů před dnešním večerním utkáním s českým týmem, v němž rovněž půjde o postup na světový šampionát 2014 v Brazílii.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Trenér bulharské reprezentace Ljuboslav Penev před tréninkem na Letné.

Článek

Samo sebou že se i k Penevovi doneslo, že Bílkovi svěřenci s nedisciplinovaností a neukázněností jeho hráčů kalkulují a chtějí bulharských horkých hlav využít.

Ať to Češi zkusí, vzkázal kouč

„Možná by to šlo. Viděli jsme, že jim v žilách koluje hodně horká krev a stačí jim skutečně málo, aby se nechali vyprovokovat. Však už měli ve třech dosavadních kvalifikačních zápasech dva vyloučené, takže bychom jim mohli zabrnkat na nervy a pokusit se je rozhodit," spekuloval před utkáním Petr Jiráček. A samozřejmě nejen on...

„Mohou to zkusit, ale my se vyprovokovat nenecháme. Záleží ovšem na rozhodčích, s jejichž výkony v posledních třech kvalifikačních zápasech jsem nebyl spokojen. To je ovšem otázka pro FIFA, protože já své výhrady vyjádřil i oficiálně," rozparádil se Ljuboslav Penev, který bude v pražském střetnutí postrádat hned dva distancované fotbalisty - Djakova vyloučeného proti Arménii a Bandalovského, který musel ze hřiště předčasně v pátek proti Dánům.

Penev: Máme kondici i charakter

„Jsem na jejich absenci připravený a za oba hráče mám náhradu, protože všichni moji zranění svěřenci se dali už do pořádku. Stejně tak jsem připravený na Čechy, o nichž vím, že hrají kolektivně, rychle a ofenzivně. Nebudou to s námi mít snadné, protože proti Dánům jsme i v oslabení dokázali, že máme nejen kondici, ale také charakter, neboť jsme s nimi schopni i v deseti remizovat. Hodně ale bude záležet na rozhodčích a na tom, jak budou přestupky posuzovat. Jejich metr by měl být stejný na Bulhary i na Čechy," lakonicky utrousil trenér Penev.

Podle něho nebude hrát sebemenší roli ani to, že jeho tým hrál v pátek proti Dánsku přes hodinu jen v deseti, což by jim mělo sebrat spoustu sil. „Hráči nijak unaveni nejsou, naopak si dokázali, že i v deseti jsou schopni uhrát výborný výsledek. Svědčí to o jejich charakteru i dobré kondici, což je pro nás víc než povzbuzující," tvrdil před večerním duelem s českým týmem Penev, který si hlavu nedělá ani z toho, že jeho tým poztrácel v kvalifikaci dvěma domácími remízami už čtyři body.

„Ztráta mrzí, ale v Praze jsme připraveni si domácí manko vynahradit. Češi potřebují vyhrát, ale my půjdeme do zápasu na sto procent a budeme se prát o každý centimetr hřiště. I my totiž máme své cíle," ujišťoval kouč bulharské reprezentace Ljuboslav Penev.

Reklama

Související témata: