Hlavní obsah

VIDEO: Německý šok. Tak krásný, brutální a hloupý je fotbal, hlásí média po remíze se Švédy

Berlín

Německý fotbalový národ je v šoku. Reprezentační tým ztratil v úterním kvalifikačním utkání o postup na mistrovství světa 2014 proti Švédsku čtyřbrankové vedení, navíc před vlastním publikem. "Nemám pro to žádné vysvětlení. Šedesát minut jsme měli zápas zcela pod kontrolou, pak jsme všechno ztratili," citoval deník Bild německého trenéra Joachima Löwa.

Sestřih gólů zápasu Německo - Švedsko

 
Článek
Fotogalerie

Bronzoví medailisté z letošního Eura vedli v Berlíně po čtvrt hodině hry pohodlně 2:0, když se dvakrát prosadil Klose. Ještě do přestávky pak navýšil skóre Mertesacker a na začátku druhé půle přidal křížnou ranou k tyči čtvrtý gól Özil. Celek "Tre Kronor" byl v tu chvíli zralý na ručník.

Debakl posléze trochu zmírnili v rozmezí 62. a 64. minuty Ibrahimovic s Lustigem. Přesto domácí stále neohroženě kráčeli za tříbodovým ziskem. Jenže v 76. minutě se trefil Elmander a soupeř pořádně znervózněl. Němci úplně zkolabovali a ve třetí minutě nastavení dokonal senzaci Elm.

"Ještě nikdy náš národní tým nepromarnil vedení 4:0. Proti Švédsku se to stalo. V úterý jsme se postarali o stupidní rekord," píše Bild.

Schweinsteiger nikdy nic podobného nezažil

Němečtí hráči hledali po utkání slova hodně těžko. "Tohle se nesmí nikdy stát. Je to nevysvětlitelné. Nikdy jsem nic podobného nezažil. Každý se cítil příliš bezpečně," prohlásil záložník Bastian Schweinsteiger.

Zaplněné hlediště, do kterého se vtěsnalo 74 000 diváků, po zápase svoje miláčky vypískalo. Nepopsatelně zklamaný byl také kapitán Philipp Lahm. "Když vedete 4:0 a skončí to 4:4, tak se něco pokazilo. To se špičkovému týmu nesmí stát."

"Příčina kolapsu byla v hlavách"

Reprezentační lodivod Joachim Löw viděl příčinu kolapsu v hlavách svých svěřenců. "V kabině je hrobové ticho. Všichni hráči leží na lavičkách nebo na masážním stole. Jsou zcela němí," řekl pro magazín Kicker. "Šedesát minut bylo naprosto vynikajících, že potom tak vyjdeme z rytmu, jsem neočekával. Problém pravděpodobně nastal někde v hlavě," doplnil Löw.

Remíze po utkání nevěřily ani "Tři korunky". Na začátku si dělali Němci na hřišti, co chtěli. Také za stavu 1:4 jsem nevěřil, že můžeme se zápasem ještě něco udělat," sdělil německému magazínu autor vyrovnávací branky Rasmus Elm.

Německo i přes ztrátu vede skupinu C s deseti body. Před druhým Švédskem má náskok tří bodů.

Reklama

Související témata: