Hlavní obsah

VIDEO: Potopily Rooneyho a spol. prášky na spaní? Anglie nechápe zklamání v Polsku

Varšava/Londýn

Tenhle zápas jako by byl pro Angličany od začátku prokletý. Kvalifikační duel pro MS 2014 s Polskem se nejprve kvůli promáčenému trávníku o den odložil, což pochopitelně naštvalo nejen anglické fanoušky se středečními zpátečními letenkami. Včera nakonec Albion překvapivě jen remizoval s domácím týmem 1:1 a hráči marně pátrali po tom, proč jejich týmu chyběla obvyklá jiskra.

Goly zápasu Polsko - Anglie

 
Článek
Fotogalerie

Kabaret v deštivé Varšavě.

Ostrovní média spekulují o tom, zda za horším výkonem nestojí prášky na spaní. Například podle listu Daily Mail si je někteří hráči vyžádali, aby se lépe vyrovnali s dvacetihodinovým zpožděním plánovaného výkopu.

Před zápasy totiž podle listu běžně užívají jako stimulant kofeinové tablety, a když se utkání nakonec přeložilo na druhý den, měli pochopitelně problémy se spánkem.

Angličané přitom začali zápas lépe, v první půli je dostal do vedení po rohovém kopu Wayne Rooney. Dvacet minut před koncem ale zachránil pro domácí remízu z podobné situace Kamil Glik, jenž využil špatného vyběhnutí gólmana Joea Harta.

Navíc se zdálo, že Poláci se s promáčeným trávníkem ve Varšavě poprali mnohem lépe než hosté. „Na začátku týdne jsem měl pocit, že hráči vypadají velmi živě a natěšeně. Dnes tomu ale bylo jinak. Nevím, zda to způsobila noc navíc, nebo mokré hřiště, ale prostě jsme nezahráli dobře," zamýšlel se nad příčinami slabšího výkonu reprezentační kouč Roy Hodgson.

Neobvyklá situace s přeložením duelu se pochopitelně hráčům nezamlouvala. „Když už jste nažhavený, máte za sebou masáže, jste připravený vlétnout do zápasu, a pak jen čekáte a zjistíte, že se nebude hrát, to rozhodně není ideální. Ale jsme profesionálové, hrajeme na vrcholové úrovni, takže bychom měli být schopni se s tím srovnat. Podle mě jsme ale nechytili úplně ideální tempo," uznal kapitán Albionu Steve Gerrard.

Anglie si tedy z Varšavy odvezla jen bod, což znamená, že pokud příští měsíc porazí Černá Hora San Marino, přeskočí na čele skupiny H právě Angličany.

Reklama

Související témata: