Hlavní obsah

VIDEO: Pokladník reprezentace má žně, dorazila armáda nováčků

Praha

Pokladník Tomáš Hübschman se sice kvůli zranění omluvil, to však nováčky nespasí. Na sraz fotbalové reprezentace před středečním duelem se Slovenskem (od 17:30 v Olomouci, přímý přenos ČT sport, on-line přenos Sport.cz) dorazilo hned devět hráčů, kteří ještě nemají ani jeden start v mezistátním utkání. Kasa národního týmu se tak před posledním duelem roku slušně naplní.

Zápisné.Video: Sport.cz

 
Článek

Pět nováčků nominoval rovnou, další dva dodatečně. A Kozák s Vaclíkem se už sice v nároďáku epizodně objevili, na hřiště se však nedostali. S touhle armádou noviců jde do boje trenér Michal Bílek, jehož by případný krach v česko-slovenském derby mohl stát místo na lavičce.

„Jsem z prvního srazu trochu vykulený. Spoustu hráčů znám z ligy, což mi trochu pomohlo. A na pokoji bydlím s klubovým spoluhráčem Tomášem Vaclíkem. Hned po nominaci jsme si běželi říci, ať se ten druhý s nikým jiným nedomlouvá," usmívá se sparťan Ladislav Krejčí.

„Užívám si to a doufám, že si to dál užívat budu. Jak na tréninku, tak potom třeba při zápase. Hlavně ať z toho nejsem vyklepaný, ale to, myslím, ani nebudu," těší se podobně exolomoucký obránce Tomáš Kalas.

Reprezentanti bez mezistátního startu
Brankář: Tomáš Vaclík (Sparta)
Obránci: Martin Latka (Slavia), Tomáš Kalas (Arnhem)
Záložníci: Ladislav Krejčí (Sparta), Bořek Dočkal (Trondheim), Martin Pospíšil, Michal Ordoš, Tomáš Hořava (všichni Olomouc)
Útočník: Libor Kozák (Lazio Řím)

První pozvánka do reprezentace bude nováčky podle interního sazebníku něco stát. „Nevím kolik, ale myslím, že to ani není tak důležité," říká záložník Bořek Dočkal, bývalý kapitán výběru do 21 let.

„Ani já nevím, kolik zaplatím. A doufám, že se to ani nedovím," vtipkuje Kalas. „Nikdo mě zatím nekontaktoval. Ale nějaké kontakty asi přijdou," očekává s úsměvem.

Olomoučáci jsou mezi nováčky v přesile. Kalas hrající za Arnhem se mezi ně stále počítá, dres Sigmy pak aktuálně obléká trojlístek Ordoš, Pospíšil, Hořava.

„Bude vyprodáno a je příjemné, že reprezentační premiéru máme šanci odehrát na domácím trávníku. Velkou výhodu bych v tom ale zase neviděl," míní Michal Ordoš.

Reklama