Hlavní obsah

VIDEO: Na Gottovy šlágry nedošlo, vyhlášený bavič Poustka se ke slovu také nedostal

Praha
Aktualizováno

Na obvyklé Poustkovy fórky a vtípky nebyl tentokrát čas. A ani šlágry Mistra Gotta v reprezentačním autokaru nezazněly. Fotbalisté totiž do dějiště přípravného duelu v Olomouci cestovali z Prahy vlakem, takže pomalovaný autobus je odvezl z dejvického hotelu na nádraží, čímž jeho mise de facto skončila. A na Hané si také moc nezajezdí, neboť z NH hotelu, kde se Bílkův výběr ubytoval, je to na Andrův stadión jen pár set metrů... „Škoda, legrace není nikdy dost,“ litoval masér a vyhlášený bavič Eduard Poustka, že zábavy bude před konfrontací se Slováky o poznání méně než jindy.

Reprezentační autobusVideo: Sport.cz

 
Článek

Stačí, aby se chopil mikrofonu a začal házet v plén jeden vtip za druhým. Anebo aby rozjel svou diskotéku...

„Nejvíc mezi kluky frčí Gott. Po letech, kdy se autobus otřásal rockovými decibely, se tomu až sám divím," prozrazuje Poustka, jak se hudební vkus fotbalistů mění. Jejich zvyklosti samo sebou také. Zatímco ještě před pár lety se muzicírovalo pěkně nahlas a na celý autobus, dnes už si každý z hráčů pouští hudbu do sluchátek.

Nostalgické vzpomínky na Vratislav

„Ale někdy se fakt zpívá. Nahlas a na celý autobus," vzpomíná reprezentační masér hlavně na návraty ze stadiónu v polské Vratislavi během evropského šampionátu, kdy ho od mikrofonu vystrnadili gólmani Laštůvka s Drobným a rozjeli svou diskotéku.

„Ani mi to nevadilo, když se vyhrávalo a nakonec i postupovalo. Zvláště, když ti dva navíc nachystali sestřih písniček našeho mládí," trochu se zasní, než ho do reality proberou hráči trousící se k autobusu.

Když Čech koncertuje v autobuse...

„Zasedací pořádek je samozřejmě stanovený. Vpředu asistenti a za nimi trenér, tady sedí doktoři a vedle se roztahuje Honza Stejskal," ujímá se Poustka role průvodce reprezentačním autobusem, aby se u jedné sedačky zastavil přece jen o trochu déle.

„Čechinovy. Ten totiž celou cestu koncertuje. Doma i venku, ať se jede čtvrt hodiny z dejvického hotelu k tréninku na Strahov, nebo hodinu na zápas. Dupe do podlahy, buší do opěradla před sebou, jen paličky mu chybí, aby bylo jeho sólo pro bicí dokonalé," směje se. „Tomáš Sivok, který sedává vedle něho, si raději okamžitě nasazuje sluchátka, aby měl trochu klidu."

Zavedené pořádky tentokrát neplatily

Na sraz před přípravným duelem se Slováky se Poustka obzvláště těšil, neboť trenér Bílek povolal do svého výběru celou řadu nováčků. „Docela zábava, když vlezou do autobusu, někde se usadí a pak už jen čekají, až je některý z reprezentačních mazáků vyhodí, neboť mu zabral jeho vydržené místo," připomíná, že zavedené pořádky se v nároďáku samozřejmě musí dodržovat a ctít.

Před posledním zápasem letošního roku však masér a bavič Poustka na jejich dodržování dohlížet nemusel. Ba vlastně ani nemohl... Fotbalisté se totiž v autokaru ani pořádně neohřáli, navíc debutantů bylo tentokrát v reprezentaci tolik, že měli pomalu převahu, takže i ustálené zvyklosti braly za své.

„Na jaře se ale při pokračování kvalifikace o Brazílii určitě zase všechno vrátí do starých pořádků," těšil se Poustka, že fotbalisty budou zase vyprovázet Gottovy melodie a on se opět dostane k deklamování svých anekdot, fórů a vtípků.

Reklama