Hlavní obsah

Rosický chce do Brazílie, a tak z reprezentace neuteče. Datum svatby nezná ani jeho otec

Praha

Kdo ví, jestli nároďák natrvalo nepřišel o svého kapitána, trápí fanoušky fotbalové reprezentace. Tomáš Rosický za ni naposledy nastoupil na červnovém mistrovství Evropy a po dlouhém zranění teď navíc nenastupuje ani za Arsenal. „O odchodu z reprezentace Tomáš nikdy neuvažoval a ani teď neuvažuje,“ ujišťuje Jiří Rosický, hráčův otec, který se zrovna v pondělí od syna z Londýna vrátil.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Rosický na tréninku fotbalové reprezentace v polské Vratislavi

Článek

Povzbudivé zprávy přivezl Jiří Rosický trenérovi národního týmu Michalu Bílkovi. Příprava v Turecku (6. února) ještě nebude až tak podstatná, potom však už přijdou na řadu klíčové zápasy kvalifikace MS s Dánskem (22. března v Olomouci) a v Arménii (26. března). A trenér může stále doufat, že kapitán Tomáš Rosický bude pro tyto bitvy k dispozici.

„Tomáš nikdy neuvažoval o tom, že by v reprezentaci skončil a soustředil se jen na Arsenal. Mám z toho radost, platí to i v současné situaci, kdy nehraje a čeká na další šanci. Chce si zahrát na šampionátu v Brazílii," ujistil otec Jiří den po svém návratu z Londýna.

Kvůli zranění šlachy Tomáš nehrál pět měsíců. Koncem minulého roku se na hřiště vrátil a v Lize mistrů hned vstřelil gól na půdě Olympiakosu Pireus. Žádný hladký návrat se ovšem nekoná, v posledních zápasech ho kouč Wenger do sestavy nenasazuje.

Na přestup do teplých krajů nemyslí

„Zdravotní problémy, které měl, už překonal. Teď je Tomáš zdravý a jen čeká, až mu trenér dá šanci, aby se dostal znovu do pohody a pokračoval dál," hlásí otec.

Že bude jeho syn na březnovou kvalifikaci nachystán, však pochopitelně garantovat nemůže.

„Byl bych nejšťastnější chlap, ale předem nikdo neví. Myslím, že u Tomáše není problém, aby se dostal zpátky do formy. Pořád na to má. Jde o to, aby byl fit. Vedení Arsenalu a jeho fyzioterapeuti mu v tom pomáhají."

Koncem roku o Rosického projevil zájem AS Řím a vůbec se spekuluje o tom, že by mu prospěl přestup někam do teplých krajin. „Myslím, že na to Tomáš vůbec nemyslí. Soustředí se jen na Arsenal," tvrdí otec.

Jednou z očekávaných událostí letošního roku by také mohla být svatba Tomáše s jeho dlouholetou přítelkyní, „rosničkou" Radkou Kocurovou. „To je jejich věc. Mě nikdo do ženění netlačil, takže ani já nebudu jiný," odpovídá otec na téma svatba. „Opravdu nevím, jestli se Tomáš letos ožení. Ani já datum svatby neznám..."

Reklama