Hlavní obsah

Druholigový Watford trumfl Arsenal. Poslal letadlo pro Vydru - a Rosický se přifařil

Pavel Dosadil (Manisa)Sport.cz

Tak kdo je tady vlastně mazákem a kdo bažantem!? Z úsměvného výjevu, který se odehrál po vítězném utkání fotbalové reprezentace v Turecku (2:0), byste to nepoznali. Mladík Matěj Vydra totiž nasedl do „svého“ speciálního letadla a nabral co nejrychleji kurs Londýn. Ostříleného kapitána Tomáše Rosického vzal milostivě jako pasažéra s sebou...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Velevážený cestovatel Matěj Vydra...

Článek

Bleskový a hektický sraz, tak charakterizoval první letošní akci národního týmu kouč Michal Bílek. A ani po výhře v Turecku neměli hráči klid. Jako třeba Matěj Vydra.

Jeho Watford hostí ve druhé anglické lize již v pátek Crystal Palace, což je soused v tabulce a přímý konkurent v boji o postup do Premier League. Každá hodina tak byla drahá.

„Matěj už s námi není. Odletěl rovnou do Londýna soukromým letadlem, jež pro něj poslal šéf Watfordu. Zeptali jsme se, jestli se vejde i Tomáš Rosický. Nebyli proti, tak vzal Matěj i našeho kapitána. V tomhle dal druholigový klub slavnému Arsenalu na frak," chechtal se manažer reprezentace Vladimír Šmicer, když dobře naložený tým čekal v Izmiru na zpáteční let do Prahy.

Vlastní tři kluby, tak dosáhne i do Asie

Majitelem Watfordu je italský podnikatel Giampaolo Pozzo. Žádný troškař, vždyť doma v Itálii vlastní ještě Udinese a ve Španělsku zase klub z Granady. Jedna cesta Cessny z Londýna přes celou Evropu do asijské části Turecka a zpátky je pro něj hračka. Navíc když jde o Vydru, který je s 19 góly nejlepším střelcem mužstva.

„Watfordu se nelíbilo, že jsme Matěje nominovali. Nechtěli, aby hrál. Ale pro nás byl zápas v Turecku cenný. Potřebujeme, aby se právě mladí kluci s nároďákem sehráli," líčil Šmicer.

Do Prahy se nevraceli ani olomoučtí hráči Ordoš s Hořavou a trenér jabloneckých brankářů Stejskal, jejichž kluby jsou v Turecku na soustředění.

„Klubové akce sraz opravdu poznamenaly. Nepamatuji, že bychom ho někdy začínali se třinácti lidmi... Ale stejně, jako kluby vyšly vstříc nám, hlavně Plzeň a Sparta, chtěli jsme se i my postarat, aby jejich kluci byli co nejméně unavení," oddechl si Šmicer, že všechno dobře dopadlo.

Soukromé letadlo dříve posílal Juventus Turín pro Pavla Nedvěda, také Chelsea tuto službu občas poskytne Petru Čechovi. Teď se stal opravdovou celebritou i 20letý Vydra...

Reklama

Související témata: