Hlavní obsah

Ferdinand se po téměř dvou letech vrátil do týmu Anglie

Obránce Rio Ferdinand z Manchesteru United se po téměř dvou letech vrátil do anglické reprezentace. Trenér Roy Hodgson čtyřiatřicetiletého fotbalistu a bývalého kapitána národního týmu povolal na kvalifikační zápasy mistrovství světa se San Marinem a Černou Horou.

Foto: Sport.cz

Rio Ferdinand (vpravo) pálí v duelu Premier League proti Evertonu, střelu se snaží zblokovat Tony Hibbert

Článek

Ferdinand naposledy za Anglii nastoupil v červnu 2011. Před loňským mistrovstvím Evropy se sice psalo o jeho možném návratu, Hodgson to však tehdy vyloučil. Údajně kvůli sportovním důvodům, podle spekulací za tím však mohl být i spor s Johnem Terrym, který rasisticky urazil Ferdinandova bratra Antona.

Terry však posléze na protest proti trestu za rasismus ukončil reprezentační kariéru a trenér změnil názor. "Hraje dobře, jeho tým má velmi dobré výsledky, takže vzhledem k formě si nominaci zaslouží," uvedl na Ferdinandovu adresu Hodgson.

Anglie se 22. března utká se San Marinem a o čtyři dny později nastoupí proti Černé Hoře. V kvalifikaci o postup na světový šampionát, který v roce 2014 přivítá Brazílie, jí patří po čtyřech zápasech druhé místo s dvoubodovou ztrátou na Černou Horu.

"Potřebujeme ty dva zápasy vyhrát a Rio je pro to tím správným mužem. O jeho další budoucnosti bych ale nerad mluvil, protože rok 2014 je hrozně daleko," dodal kouč.

Dalším navrátilcem je brankář Ben Foster. Devětadvacetiletý gólman West Bromwiche původně kvůli zdravotním problémům v národním týmu skončil v roce 2010, nedávno však oznámil, že je reprezentaci opět k dispozici.

Reklama

Související témata: