Hlavní obsah

Švédský fotbalista se kvůli domácímu násilí vzdal reprezentace

Stockholm

Útočník Alexander Gerndt opustil před kvalifikačním zápasem mistrovství světa s Irskem švédskou reprezentaci. Šestadvacetiletý fotbalista se vzdal nominace kvůli negativním reakcím fanoušků, kterým se nelíbilo, že se v národním týmu objevil hráč odsouzený za domácí násilí.

Článek

"Ještě se nemůžu vrátit. Proto pro mě bude lepší stáhnout se do ústraní. Doufám, že moje rozhodnutí všichni pochopí," citovala agentura Reuters Gerndta, který dostal v prosinci 2011 za dvě napadení bývalé manželky dvouletou podmínku a pokutu 6700 švédských korun.

Útočník Young Boys Bern byl tehdy také vyřazen z reprezentace, nyní se ho však trenér Erik Hamrén rozhodl vzít zpět. "Věděl jsem, že jeho nominace se neobejde bez reakcí. Proto jsem s ním také nejdřív mluvil," uvedl kouč. "Říkal, že je na nepříjemnou pozornost připraven, ale po tiskové konferenci se cítil špatně. Má pocit, že se nemůže vrátit domů a odevzdat v reprezentaci požadovaný výkon," dodal.

Švédsko se s Irskem utká 22. března ve Stockholmu. Hamrénův tým je momentálně se sedmi body druhý s tříbodovou ztrátou za vedoucím Německem, které má však o zápas víc. Irsko je s šesti body třetí.

Reklama

Související témata: