Hlavní obsah

Lanovka s fotbalisty uvízla. Jako u Chocholouška, maximálně dvakrát za třináct let, parodovali kultovní hlášku

zp, dosSport.cz

Chocholoušek hadr! Když se totiž fotbalisté v recepci smíchovského hotelu vyptávali, kolikrát už měla lanovka dopravující hosty ze spodní budovy do té horní poruchu a uvízla v kopci, dostalo se jim ujištění, že za třináct let jen jednou jedinkrát. „A my jedeme dopoledne do posilovny a kabina se zasekne zase. Prý podruhé za dobu, co hotel stojí... Fakt jako od Chocholouška,“ připomněl Petr Čech proslulou scénu z kultovního filmu Jáchyme, hoď ho do stroje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

František Rajtoral (vlevo), David Lafata (uprostřed) a David Limberský během tréninku české reprezentace na Strahově.

Článek

„Náš ústav se vám, pane Hudečku, mými ústy co nejsrdečněji omlouvá za toto politováníhodné nedopatření, ke kterému dochází maximálně jednou za deset let," útočil psychiatr docent Chocholoušek zosobněný Václavem Lohniským z filmového plátna na bránice diváků.

„Náš hotel se vám co nejsrdečněji omlouvá za tento výpadek, k němuž dochází maximálně dvakrát za třináct let," parodovali proslulou scénu z filmového Jáchyma někteří komediálně nadaní fotbaloví reprezentanti, kteří v lanovce uvízli.

„Ale jen na chvíli, protože nás promptně dostali ven," pobaveně líčil reprezentační gólman Petr Čech dopolední povyražení, jehož se jemu a několika spoluhráčům dostalo při cestě z Mrázovky do hlavní budovy dole na Smíchově.

Sníh způsobil další komplikace

Nebylo jediné, protože noční příděl sněhu donutil fotbalovou reprezentaci chystající se v Praze na kvalifikační duely s Dánskem a Arménií i k dalším improvizacím. Namísto dopoledního tréninku na Strahově seděli hráči u videa a za přípravou nahoru na strahovský kopec vyrazili až odpoledne.

„Museli jsme počkat, až ze hřiště odklidí sníh," vysvětloval změnu v plánech mladý legionář z římského Lazia Libor Kozák. „Lepší počkat a trénovat na trávě, než se bořit do sněhu. V neděli jsme si to v ligovém utkání v Turínu proti tamnímu FC zkusili a s fotbalem to nemělo nic společného. Nakonec jsme prohráli, i když jsme měli i v deseti prakticky neustálou převahu a byli lepším mužstvem," přidával čerstvou zkušenost.

Reklama

Související témata: