Hlavní obsah

Kapitán Rosický absolvoval na Hané první trénink. Zvládl ho, takže i trenérovi se ulevilo

Olomouc

Dánů se mohou v kvalifikaci o postup na světový šampionát do Brazílie zbavit, to je jim jasné. Předpokládá to ovšem maličkost - obrat je v páteční noci v Olomouci o tři body. „Vítězství by nám výrazně pomohlo, zatímco soupeř by se prohrou dostal do velmi těžké situace,“ připouští trenér české fotbalové reprezentace Michal Bílek, že panující konstelace ve skupině jeho týmu nahrává. „Ovšem stát se může ještě mnohé, protože do konce kvalifikace bude zbývat ještě hodně zápasů.“

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Tomáš Rosický (vlevo) a fyzioterapeut Martin Janoušek během tréninku české reprezentace

Článek

Právě na Hané začalo loni na podzim v přípravném duelu se Slováky vzkříšení reprezentačního výběru, teď se do Olomouce Bílkův tým vrací, aby ve zdárně nastoupené misi pokračoval. Sebevědomější, jistější a silnější, než tomu bylo před konfrontací se Slovenskem a koneckonců i únorovým přátelským zápasem v Turecku.

Bílek: Až zápas  s Dány ukáže...

„Pochopitelně že jsme ve větší pohodě, než na podzim, protože dva zmiňované zápasy nám pomohly. Jsme i silnější, neboť někteří hráči se uzdravili a další využili šance, která se jim nabídla, takže naši hru oživili. Až samotné utkání s Dány ale ukáže, zda je tohle všechno pravda," krotil kouč národního mužstva Michal Bílek přespřílišný optimismus, jenž reprezentaci před pátečním večerním zápasem provází.

„Nezapomínejme, že proti Slovensku a Turecku šlo pouze o přípravná utkání," připomíná, i když i on si vychutnává dny a týdny, v nichž se jeho reprezentační celek vznáší na vlnách pozitivní atmosféry.

„Všechno je ale relativní a může se rázem obrátit. My ale nechceme něco podobného připustit, naopak - uděláme vše proto, aby pozitivní atmosféra vládla i po zápase s Dány," sliboval trenér za sebe i hráče.

Variant zvažuje trenér hned několik

Ovšem o tom, které z nich do pátečního večerního utkání pošle a jak mužstvo poskládá, nechtěl Bílek mluvit. A nebylo to jen proto, že nad kapitánem Rosickým laborujícím od zápasu Ligy mistrů mezi mnichovským Bayernem a jeho Arsenalem s naraženým svalem se dál vznášel otazník. Zvláště, když legionář z ostrovů od pondělního příjezdu na sraz národního týmu netrénoval.

„Variant je víc, protože řada hráčů si svými výkony řekla o místo v základní jedenáctce," vykroutil se z přímé odpovědi trenér a kvitoval, že i zdravotní stav Rosického se zlepšil natolik, že předzápasový trénink v Olomouci normálně absolvoval.

„Proto věřím, že proti Dánům nastoupí," nechal se slyšet Bílek.

„Zatím jsem se šetřil, ale trénink jsem absolvoval, takže budu připraven. Záleží ovšem na trenérovi, zda mě postaví," pravil dobře naladěný kapitán národního týmu.

Reklama

Související témata: