Hlavní obsah

VIDEO: Kuba si vystřelil na Čechína, David si zahrál bago s Plášou, aneb olomoučtí caparti v sedmém nebi

Praha

Malý Kuba měl oči navrch hlavy. „Vystřelil jsem si na Čecha. A pořádnou žíni,“ chlubil se kamarádům. „To je toho, já hrál bago s Plašilem. A taky jsme si s u lajny nahrávali. Jen my dva,“ kontroval stejně starý David, když po společném tréninku s reprezentanty odcházel mezi ostatními olomouckými kluky z trávníku Androva stadiónu plný dojmů a zážitků. Aby ne, když si vyzkoušeli trénink s nároďákem...

Malí fotbalisté v Olomouci trénovali po boku reprezentantů.Video: Sport.cz

 
Článek

Perfektní nápad. Pro kluky z olomoucké fotbalové líhně tedy určitě. Před kvalifikačním duelem proti Dánům se nejen setkali se svými velkými vzory, ale měli možnost si s nimi pár desítek minut zatrénovat.

„Pláša mně předváděl, jak si přikrýt balón, aby mně ho nikdo nemohl sebrat nebo ukopnout," popisoval malý Davídek, co si s legionářem z Bordeaux u postranní čáry celé dlouhé minuty zkoušel. „Jednou bych chtěl být jako on. Jeho plakát mám nad postelí a moc mu fandím. Teď ještě víc, než když jsem si s ním zahrál," vykládal, zatímco máma čekající na tribuně si synkovu kombinaci s jedním s nejzkušenějších hráčů Bílkova výběru natáčela na mobil.

Šmicer chválil dobrý nápad

„Pro kluky to by určitě zážitek. A také impuls, aby se fotbalu věnovali naplno a zůstali mu věrní. Z takovýchto drobností a setkání se formuje u kluků vztah ke sportu," chválil dobrý nápad zapadající do projektu Šance pro fotbal manažer reprezentace Vladimír Šmicer.

„Kluci měli z reprezentantů nejdřív trochu ostych, ale stačilo kopnout do míče a respekt šel stranou. A to už nemluvím o tom, jaké haló mezi nimi vyvolala výzva Petra Čecha, aby si na něj zastříleli," líčil jeden z trenérů olomoucké přípravky, co se dělo přímo na trávníku.

Fotbaloví caparti Sigmy na něj vyběhli pochopitelně v tréninkovém vybavení, které jim loni v listopadu při přátelském zápase se Slovenskem hraném rovněž v Olomouci věnovala právě reprezentace.

Plyšový lev pro gólmana

„Však také kluci národnímu mančaftu za dar v hodnotě sto tisíc poděkovali a Čechínovi předali velkého plyšového lva, který má reprezentaci přinést ve večerním zápas s Dány štěstí. Hráčům to udělalo radost, protože na podobné symboly a maskoty pro štěstí si potrpí," nechal se slyšet reprezentační manažer Šmicer a prozradil, že na oplátku reprezentanti pozvali své malé obdivovatele, aby je doprovodili na hrací plochu před utkáním s Dánskem.

„To bude super," zářil malý Kuba a hned si vymiňoval, že se v pátečním večeru povede při nástupu na hřiště za ruku s Čechem.

„Pro kluky to bude další obrovský zážitek. A třeba i impuls k tomu, aby se z nich v budoucnu staly stejné opory národního mužstva, jako jsou Čech, Plašil, Rosický," pochvaloval si Šmicer.

Reklama

Související témata: