Hlavní obsah

Dánský tým zase může snít o horku na Copacabaně, rozplývá se tamní tisk

Kodaň

Dánský tým po olomouckém mrazu už zase může snít o horku na Copacabaně. Světoznámá pláž v Riu je zatím viditelná pouze dalekohhledem, ale přibližuje se... Tak se rozplývá dánský tisk nad úspěchem své reprezentace, která v kvalifikaci na MS v Brazílii smetla Česko rozdílem třídy 3:0. Seveřané podle médií ve druhém poločase neskutečně rozkvetli a předvedli téměř dokonalý výkon.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Dánové se radují z gólu v síti Petra Čecha.

Článek

Server sporten.dk vyzdvihl, jak Dánové zvládli kritickou situaci, ve které se po úvodní domácí remíze 0:0 s českým týmem ocitli. "Zdálo se, že tým je odsouzený skončit už v kvalifikaci. Ocitl se na temném dně skupiny, s nožem na krku ale ukázal v Olomouci takřka dokonalé představení, které mu vyneslo ohromující vítězství 3:0. Takovouhle efektivitu mužstvo těžko někdy překoná," pochvaloval si server, jak Dánové naložili se svými šancemi.

Velebí hlavně Corneliuse

Všechna média vyzdvihla vynikající výkon dvacetiletého Andrease Corneliuse, který vstřelil klíčový první gól. Ocenila rovněž to, že se trenér Morten Olsen nebál vsadit i na další mladíky. "S nejmladší zahajovací jedenáctkou za poslední roky předvedli Dánové svěží, nadšený a soustředěný výkon. Nová generace ukázala, že může být úspěšná," podotkl komentátor sporten.dk.

Kouč Olsen podle něj ukázal velkou odvahu, když nechal na lavičce zkušeného Dennise Rommedahla a nasadil na pravý kraj zálohy o dvanáct let mladšího Nicolaie Jörgensena. "Trenér odpálil malou bombu už před zápasem, když nechal na lavičce Rommedahla. Další bomba poté vybuchla přímo na hřišti," uvedl k tomu Jyllands-Posten.

"A teď hurá na Bulhary"

Podle listu teď mají Dánové mnohem lepší pozici ve skupině. Dostali se před český celek na třetí místo, a přestože ztrácejí na druhé Bulhary čtyři body, mají o zápas méně a před sebou úterní vzájemný souboj. "Jsme zase zpátky v bitvě o vstupenku na MS. Teď je třeba udělat další krok - porazit Bulhary," dodal list.

Reklama

Související témata: