Hlavní obsah

O své budoucnosti jsem se s Peltou vůbec nebavil, tvrdí Bílek a nepřipouští, že by v Arménii neuspěl

Zdeněk Pavlis (Jerevan)Sport.cz

Moc dobře ví, do jaké šlamastyky se prohrou s Dánskem dostal. Na krku má oprátku, z níž by se ani úterní výhrou v Arménii nemusel trenér Michal Bílek vyvléct. I to mu ostatně šéf českého fotbalu Miroslav Pelta vzkázal, když se vydávali do Jerevanu k pátému dílu kvalifikace o postup na světový šampionát 2014 do Brazílie. „Předsedův vzkaz komentovat nebudu, protože přímo od něho jsem tahle slova neslyšel,“ odmítl reprezentační kouč glosovat, nakolik mu přidalo Peltovo vyjádření na klidu a jak na něho před úterním duelem zapůsobilo.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér české fotbalové reprezentace Michal Bílek přiznává, že v tak svízelné situaci ještě nebyl.

Článek

Jasně že se k němu předsedovo vyjádření dostalo, pochopitelně že Peltovy meditace nad svou další budoucností Bílek registroval. „Ale ani v letadle, ani po příletu jsme spolu nemluvili," potvrdil trenér, že se s nejvyšším fotbalovým bossem nesešel, natož aby probírali dny příští.

S předsedou si prý pouze telefonovali

„Hovořili jsme spolu pouze telefonicky. Hned po pátečním utkání s Dánskem," doznal ale nakonec, že s předsedou v kontaktu přece jen byli. „Bavili jsme se ovšem pouze o důležitosti utkání v Arménii," tvrdil Bílek, že na jeho setrvání u reprezentace nepřišla vůbec řeč. Ani během telefonátu, natož pak poté v Jerevanu.

I před Armény byl ovšem nucen přiznat, že situace českého národního týmu je po čtyřech odehraných zápasech svízelná. Jeho pak přímo prekérní.

„Pod tlakem jsem neustále, ale pravdou je, že za celou dobu mého působení u národního mužstva jsme v tak těžké situaci nikdy nebyli. I když totiž v úterý v Jerevanu vyhrajeme, bude naše postavení dál hodně složité. Šanci na postup bychom však měli," chytá se Bílek před konfrontací s Arménií naděje.

Bílek: Soustřeďuji se jen na to, co mohu ovlivnit

„Proto negativní informace nevnímám a neregistruji. Soustřeďuji se jen na svou práci. Na to, abych mužstvo dobře poskládal, zvolil správnou taktiku, rozestavení, my střetnutí zvládli a vyhráli. To je totiž to jediné, co mohu ovlivnit," bránil se Bílek dívat se do budoucna, natož pak spekulovat, co ho čeká.

„Vůbec nepřipouštím, že bychom nevyhráli, proto se nebudu vyjadřovat, co by se stalo, kdyby..." snažil se utnout veškeré debaty o dnech příštích. Marně, protože on a jeho další setrvání na lavičce národního týmu neirituje jen Peltu, ale celý fotbalový národ.

„Kdybychom neuspěli, národní tým už nebude mít šanci postoupit na mistrovství. To je základní věc. Jestli skončím já, to je až druhá," nakonec přece jen naznačil, jak by se asi zachoval, kdyby navzdory víře v úspěšný výsledek na tři body v úterý nedosáhl a smyčka kolem jeho krku se utáhla.

Měl by Miroslav Pelta odvolat trenéra reprezentace Michala Bílka?
Ano
94,5 %
Ne
5,5 %
Celkem hlasovalo 13414 čtenářů.

Reklama

Související témata: