Hlavní obsah

VIDEO: Situace stejná jako před Dány. Jsem připravený hrát, opakoval Rosický i v Jerevanu

Jerevan

Čtyřiadvacet hodin před předchozím kvalifikačním duelem proti Dánům reprezentační kapitán Tomáš Rosický prohlašoval, že svalové zranění utrpěné v Lize mistrů na Bayernu vyléčil a záleží tudíž jen na trenérovi, zda ho postaví. Těsně před zápasem se ale necítil a v základní sestavě chyběl. I proto Bílkův výběr vyhořel. V Jerevanu se situace opakuje. Rosický poslední trénink na Stadionu republiky absolvoval a tvrdí: „Můj zdravotní stav se zlepšil a jsem připraven hrát.“

Trénink fotbalistů v ArméniiVideo: Zdeněk Pavlis, Sport.cz

 
Článek

Před kvalifikací proti Dánům jste ovšem také prohlašoval, že se cítíte v pořádku a jste připraven nastoupit, nakonec jste ale v základní sestavě chyběl. Jak se cítíte před duelem v Jerevanu?

Lépe než před Dánskem. Jsem připravený hrát.

Opravdu jste na tom lépe než v pátek? Žádné problémy a komplikace? Můžete porovnat svůj stav a rozpoložení před Dány a teď před Armény?

Opakuji - můj zdravotní stav se zlepšil.

Reprezentace na vás hodně spoléhá. Budete mít ke spoluhráčům proslov a před duelem s Armény na ně apelovat, aby se páteční olomoucká blamáž neopakovala?

Všichni dobře ví, že udělali v Olomouci velkou botu a také si uvědomují, že v Jerevanu máme šanci na nápravu. Musíme se ovšem předvést v mnohem lepším světle, protože výkon z druhého poločasu proti Dánům by na Armény nestačil. Nastal čas, abychom bojovali a nikoli abychom dávali hlavu do dlaní.

V podobné situaci se reprezentace zmítá v posledních letech opakovaně. Zvládnete ji i tentokrát? Dokáže si s ní mužstvo opětovně poradit?

O psychiku mužstva obavu nemám, protože v podobné situaci skutečně nejsme poprvé. Podstatné ale bude, abychom se zlepšili na hřišti, protože jinak nemáme šanci uspět. Proti Dánům nám scházela hlavně agresivita, díky níž nás především přehrávali. Pokud bychom se v ní nevyrovnali Arménům, budeme na tom podobně.

Takže navzdory svízelnému postavení, do něhož jste se dostali, pořád ještě doufáte a věříte, že se dá kvalifikace zachránit?

Všechno je jasně dané... Když v Arménii vyhrajeme, zůstaneme ve hře. Když neuspějeme, jsme mimo.

Reklama

Související témata: