Hlavní obsah

Jubilant Čech: Je nesmysl odvolávat trenéra, když máme naději

Radek Malina (Jerevan)Sport.czPrávo

Vychytal nulu, čímž zásadně přispěl k uchování naděje na postup do Brazílie, která bude příští rok hostit mistrovství světa. Brankář české fotbalové reprezentace Petr Čech byl při stém zápase v reprezentačním dresu mimořádnou oporou týmu trenéra Michala Bílka, který v Arménii slavil výhru 3:0. „Hlavní je, že zůstala naděje,“ prohodil klidným hlasem brankář.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Čech si v jubilejním reprezentačním zápase vedl znamenitě.

Článek

Vnímal jste zápas v Arménii jako bitvu o udržení naděje kvalifikovat se na šampionát a současně coby duel rozhodující o osudu trenéra Michala Bílka?

Nám nikdo nic o odvolání kouče neříkal, tudíž jsme žádné takové otázky neřešili. Byli jsme pod velkým tlakem a věděli, že Arménie je hodně nepříjemný protivník. Ale vypořádali jsme se za daných okolností s duelem výborně.

Ulevilo se vám osobně po vítězství hodně?

Pochopitelně, protože Arménie není snadným protivníkem. Italové zde vyhráli až po velkém boji, přičemž jeden gól vstřelili po přímém kopu a jeden z pokutového kopu. Nikdo nebude mít v Jerevanu snadnou úlohu a zdejší duely mohou situaci ve skupině hodně ovlivnit. Kdybychom v Jerevanu nevyhráli, neměli bychom už žádnou šanci na Brazílii. Bojovali jsme o naši naději, která dál žije, protože zbývá pořád dost zápasů. Bude však důležité vybojovat body s Italy.

Zejména do přestávky jste měl hodně práce. Vyšel vám jubilejní stý zápas podle ideálního scénáře?

„Bylo důležité držet koncentraci. Míč byl hodně nepředvídatelný a rychlý, tudíž jsem se hlavně snažil pokaždé balón vyrážet mimo nebezpečný prostor. Ale celkově jsme podali dobrý výkon. Myslím, že všichni hráli velmi zodpovědně. Zejména po přestávce, kdy jsme se zlepšili a zápas zcela ovládli.

Co jste říkal na výkon Matěje Vydry, který zařídil triumf dvěma góly?

Ač je mu teprve dvacet let, má velké zkušenosti, které získal v druhé nejvyšší anglické lize. Jde o hodně kvalitní soutěž, není snadné být tam úspěšný jako Matěj. Prokázal, že má velké sebevědomí. Skvěle mu šla k duhu i spolupráce s Davidem Lafatou.

Jak nyní vnímáte pozici trenéra Michala Bílka? Měl by u týmu zůstat?

Zajíci se budou počítat až po honu a podle mého mínění je nesmysl odvolávat trenéra od mužstva v rozehrané kvalifikaci za situace, kdy máme pořád naději na postup!

Měl by být Michal Bílek po výhře v Arménii odvolán z pozice trenéra reprezentace?
Ano
86,1 %
Ne
13,9 %
Celkem hlasovalo 9255 čtenářů.

Reklama

Související témata: