Hlavní obsah

Královec je v širším výběru rozhodčích pro mistrovství světa

Praha

Český fotbalový rozhodčí Pavel Královec figuruje v širším výběru sudích pro mistrovství světa v Brazílii v roce 2014. Aktuálně má FIFA na seznamu 52 jmen, z nichž vybere konečnou třicetičlennou nominaci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Pavel Královec během utkání Gambrinus ligy mezi AC Sparta Praha a FK Baumit Jablonec.

Článek

Na minulém šampionátu bylo deset rozhodčích z Evropy, kde má Královec dalších 18 konkurentů. Společně s Královcem jsou v nominaci i jeho asistenti Martin Wilczek a Slovák Roman Slyško. Ve výběru je i Němec Wolfgang Stark, který bude v sobotu řídit ligový zápas Sparty s Plzní.

Pětatřicetiletý Královec by tak mohl být prvním českým hlavním rozhodčím na mistrovství světa. Ještě za Československo se na největší fotbalový turnaj dostali v letech 1962 a 1966 Karol Galba a v letech 1982 a 1986 Vojtech Christov, kteří se však narodili na Slovensku. Česko na šampionátu dosud reprezentoval jen asistent Evžen Amler, který se dostal na mistrovství světa v roce 2002.

Královcovi jen těsně unikla nominace na mistrovství Evropy 2012, kde byl nakonec mezi náhradníky. Původním povoláním inženýr píská mezinárodní zápasy od roku 2005, byl na mistrovství světa hráčů do 17 let, na olympijských hrách v Londýně a pravidelně řídí i Ligu mistrů.

V české lize má momentálně stop stejně jako jeho asistent Wilczek za chyby v utkání Sparty s Jabloncem. V dubnu absolvuje v Curychu seminář FIFA pro kandidáty pro MS z Evropy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články