Hlavní obsah

Liberecký Rambo myslí na dovolenou, ale kvůli reprezentaci by ji zrušil. Byla by to pro mě čest, přiznal Rabušic

Liberec

Byla to idyla, když reprezentační kouč Michal Bílek zvěstoval fotbalovému národu jedenadvacet jmen, jež vybral na kvalifikační duel o postup na světový šampionát 2014 proti Itálii. Z hráčů, které si vyhlédl, totiž žádný nechyběl, takže konečně mohl snít o tom, že bude mít k dispozici všechny své vyvolené, gólmanem Čechem počínaje a kapitánem Rosickým konče. Příprava na squadru však ještě nezačala a už se vynořily problémy. Mladý útočník Matěj Vydra se totiž v pondělním finále druhé anglické ligy mezi Watfordem a Crystal Palace zranil a nad jeho startem proti italskému soupeři se vznáší velký otazník.

Foto: Petr Horník, Právo

Liberecký Michael Rabušic si řekl o pozornost reprezentačního trenéra góly, které na jaře stříli.

Článek

Idyla končí, první komplikace začínají. Legionář z Watfordu Matěj Vydra nejprve laboroval s zhmožděným svalem a musel se proto na duel s Crystal Palace šetřit, v utkání o postup do Premier League si ošklivě poranil kotník a sám pochybuje, že bude do kvalifikačního zápasu s Itálií, který se hraje 7. června na pražské Letné, fit.

„Uvidím, co řeknou lékaři v Praze, ale moc optimisticky to nevidím, neboť kotník hodně bolí," hlásil Vydra manažerovi reprezentace Vladimíru Šmicrovi.

„Byla by to nepříjemná komplikace. Dvě náhradní alternativy ale máme nachystané. Pekharta a Rabušice, kterého už nějakou dobu sledujeme," reagoval Šmicer.

Liberecký Rambo, jak spoluhráči Rabušicovi přezdívají, o úvahách manažera a trenéra nic nevěděl. V klidu trénuje se Slovanem, s nímž se chystá na závěrečný sobotní ligový duel s Příbramí.

O zájmu reprezentačních trenérů nevěděl

„O reprezentaci nepřemýšlím, nikdo mě zatím ani nekontaktoval," reagoval, když se od Sport.cz dozvěděl, že v případě Vydrovy absence má do reprezentace velmi blízko.

„Počítám s dovolenou, kterou už mám naplánovanou. Kdybych ji ovšem musel rušit kvůli reprezentaci, byla by to pro mě velká čest," ujistil Rabušic s rozzářenýma očima po úterním tréninku.

V této sezóně Gambrinus ligy vstřelil Rabušic osm gólů. Všechny v posledních šesti jarních kolech!

Kterého útočníka by měl trenér Bílek povolat na kvalifikační duel o postup na MS 2014 s Itálií, pokud by zranění Matěje Vydry bylo vážnější?
Tomáše Pekharta
3,4 %
Michaela Rabušice
85,4 %
někoho jiného
11,2 %
Celkem hlasovalo 4287 čtenářů.

Reklama

Související témata: