Hlavní obsah

Balotelliho trápí bolavá záda, proti San Marinu nenastoupí. Stihne kvalifikační bitvu na Letné?

Florencie

Obávané útočné hroty italské fotbalové reprezentace Maria Balotelliho a Stephana El Shaarawyho sužují deset dnů před kvalifikací s českým týmem zdravotní trable. Balotelliho trápí zraněná záda, jeho klubový parťák z AC Milán zase laboruje s pohmožděným pravým kotníkem. Oba musejí vynechat páteční přípravné utkání se San Marinem v Boloni a není jisté, zda lékaři národního týmu dají Balotelliho dohromady do duelu s Bílkovým výběrem, který se bude hrát 7. června v Praze na Letné.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Mario Balotelli možná nezasáhne do duelu s Českou republikou.

Článek

"Nevíme, kolik času bude potřebovat k zotavení. U tohoto typu zranění musíme zdravotní stav posuzovat ze dne na den. Při běžeckém testu cítil bolest, tak jsme ho svěřili do péče fyzioterapeuta," uvedl lékař italského týmu Enrico Castellacci.

Dvaadvacetiletý Balotelli absolvoval ve středu individuální přípravu, informovala agentura AP. "Doufáme, že se včas uzdraví a bude moci hrát s Českou republikou, ale nemůžeme to zaručit. Pracujeme na tom, aby utkání stihl, ale nechceme za každou cenu riskovat," doplnil Castellacci.

Lídr kvalifikační skupiny tak zřejmě bude mít problémy se složením útoku. Vedle Balotelliho a El Shaarawyho chybí i další forvard Pablo Osvaldo. Toho trenér Itálie Cesare Prandelli potrestal v pondělí za porušení etického kodexu, protože urazil svého kouče z AS Řím Aurelia Andreazzoliho. Obránce Andreu Barzagliho z Juventusu zase trápí achilovka.

V týmu "Azzurri" zůstávají do ofenzivy Alessandro Diamanti s Albertem Gilardinem z Boloni, Sebastian Giovinco z Juventusu a Marco Sau z Cagliari.

Po kvalifikačním utkání s českým národním týmem zamíří Italové do Brazílie na Pohár FIFA (15.-28. června). Ve skupině se Prandelliho svěřenci utkají s Mexikem, Japonskem a domácí Brazílií.

Reklama