Hlavní obsah

Legionáři zahřívací kemp vítají. Lepší než běhat sám po lese, tvrdí Kadlec

Dorazil hned v prvním sledu. A to si přitom naplánoval, že se bude chystat s rezervou Slovácka, kterou vedou trenéři Michal a Palinek, s nimiž hrával v dorostu. „Lepší než běhat sám někde po lese. Alespoň pro mě," kvitoval legionář z Leverkusenu Michal Kadlec, že reprezentační kouč Michal Bílek nachystal pro nominované hráče na pražském Strahově jakýsi zahřívací kemp, do něhož se mohou zapojit všichni zahraniční fotbalisté, jimž skončily ligové soutěže s předstihem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Kadlec na tréninku fotbalové reprezentace.

Článek
Fotogalerie

Nevidí nic divného na tom, že trenérské trio Bílek, Pešice, Galásek má zatím na Strahově jen šest, sedm hráčů.

I v klubech se trénuje v pěti

„V reprezentaci je samo sebou trochu divné, když se sejde tak málo lidí, ale z klubů jsme na to zvyklí. Na pozápasové tréninky nás také mnohdy dorazí jen pět, šest," nedělá Kadlec žádnou vědu z toho, že trenérů, asistentů a fyzioterapeutů je na hřišti víc než fotbalistů.

„Po týdnu nic nedělání se nám ze začátku těžko běhalo, ale zase až takový problém to není. Trenéři dbají na to, abychom se sice zadýchali, ale přípravu nepřehnali. Proto jsou na programu různá kruhová cvičení s balónem i bez něho, starty, centry a navrch i nějaké běhaní," přibližuje Kadlec náplň přípravy, kterou legionáři z bundesligy, ale třeba i Nizozemí, Turecka či Ruska absolvují.

„Jde hlavně o to, abychom se patřičně nastartovali a byli na stejné čáře s těmi, co dorazí na sraz až v neděli po skončení české ligy. S Itálií se hraje až příští pátek, takže na společnou přípravu bude času dost," myslí si obránce Leverkusenu.

Zpestřením přípravy mělo být i vystoupení fotbalistů ze stáje Sport Invest při sobotní exhibici ve Lhotě na Kladensku. I Kadlec měl v Čechově jedenáctce nastoupit, ale teď nad startem vážně přemýšlí.

„Podívat se tam pojedu, ale asi by nebylo vhodné hrát přátelák pět dnů před tak důležitým zápasem, jenž nás v kvalifikaci o Brazílii čeká. Všechno se musí ještě doladit."

Itálii už nastudovali před Arménií

S reprezentací bude pochopitelně ladit formu a chystat se na Itálii. „Zatím jsme se o soupeři nebavili, ale už toho o něm víme beztak dost. Když jsme se připravovali na kvalifikační zápas v Jerevanu, inspirovali jsme se právě squadrou a chtěli hrát v Arménii podobně. Proto jsme v různých sestřizích hru Italů sledovali," prozrazuje Kadlec, kde se zrodila úspěšná taktika, díky níž česká reprezentace v Jerevanu vyhrála a uchovala si postupovou naději.

Příští pátek ji však bude muset na pražské Letné potvrdit. „Ztratili jsme doma tři body s Dánskem, takže je musíme nahnat jinde. Nejlepší by bylo právě proti Itálii. Dá se s ní hrát, není to Španělsko, když už před zápasem byly naše šance mizivé. Italové jsou sice vicemistři Evropy a mají skutečně silnou sestavu, ale od evropského šampionátu už přece jen nějaký čas uběhl. Nebude to jednoduché utkání, ale bylo by dobré vyhrát a posílit tak postupové naděje," zamýšlí se nad kvalifikační konfrontací se squadrou Kadlec, jemuž ani moc nevadí, že kvůli strahovskému kempu nemohl zůstat doma v Uherském Hradišti a stěhoval se do Prahy.

„Žádný problém, bydlí tady moje přítelkyně, mám i trochu času na kamarády z doby, kdy jsem hrál ve Spartě."

Reklama

Související témata: