Hlavní obsah

VIDEO: Když nemá nároďák gólmana, musí zaskočit kameraman, nepáral se Rodinger při natáčení s Rosickým

Praha

Reprezentační kapitán Tomáš Rosický se šel kolem strahovského hřiště jen proběhnout, vtípky a narážky na adresu gólmana Dominika Rodingera nasazujícího si právě na hlavu minikameru si ale neodpustil. „S čím to tam lezeš?!" halekal na pětadvacetiletého brankáře. „Nemáte gólmany, tak musí vypomoct alespoň kameraman," nepáral se s odpovědí Rodinger, který po štacích v Bohemians 1905, Teplicích, Xaverově, Michalovcích, bratislavském Slovanu, střížkovských Bohemians i třeba španělském třetiligovém klubu Deportivo Badajoz, Plzni či Příbrami zakotvil na Libuši v pražském přeboru a na Strahov přišel reprezentaci vypomoci.

Trénink fotbalové reprezentace na Strahově pohledem brankáře Rodingera a obránce Kadlece.

 
Článek

Docela dobrý nápad ukázat na videu, jak příprava reprezentace vypadá. V jaké rychlosti si hráči nahrávají, kombinují a běhají, jak střílí na bránu. Nikoli samozřejmě originální, protože už na jaře předváděla pražská Sparta na internetu trénink Lukáše Váchy a brankáře Tomáše Vaclíka, vršovická Bohemka zase nabídla spot s fanoušky chystajícími choreo na druholigový mač a Jihlava pro změnu práci maséra Křížka v přímém přenosu, jenže reprezentace je reprezentace.

Brankář se obával zákeřností

Proto dostali legionář z Leverskusenu Michal Kadlec na prsa a gólman Dominik Rodinger na hlavu minikameru, která snímala trénink hráčů národního týmu chystajících se na pražském Strahově na kvalifikaci s Itálií.

„Trochu jsem se obával zákeřností...Myslel jsem, že budou mířit na mou hlavu, aby kamerku sestřelili, ale k ničemu takovému nedošlo," liboval si Rodinger zaskakující při absenci Čecha, Drobného a Vaclíka v reprezentačním kempu.

Vrátil se tak o pár let zpátky, neboť v reprezentační jedenadvacítce podobné kempy také zažíval. "S Gebre Selasiem, Pekhartem a Suchým. I proto je teď pro mě záskok v národním celku jednodušší, neboť s touto trojicí se znám. A s Jiráčkem se zase znám z Plzně. Ale i tak je to pecka - jezdit z Libuše na sraz nároďáku," rozpovídal se Rodinger.

„Chvílemi jsem měl kameru nakřivo, protože ani popruhy připevněné na zádech ji neudržely, ale jinak jsem s ní problém neměl. Bylo to, jako když mám při trénincích sporttester. Na ten jsem zvyklý a kamera je jen o trochu větší," svěřoval se Michal Kadlec, který se z osmičky reprezentantů ochotně ujal role pokusného králíka.

Kadlec si hlídal sprostá slova

„Jen jsem musel dávat pozor, abych nezpracovával balón na prsa, protože to bych asi tu věcičku nenávratně zničil. A i sprostá slova jsem si musel hlídat," přiznával, že on měl z experimentálního natáčení trochu obavy.

Nakonec všechno klaplo a spot je to určitě zajímavý. „Pro diváky na internetu to bude určitě zajímavé. Fotbaloví fanoušci alespoň v detailech a zblízka uvidí, jak takový trénink vypadá a třeba i gólmany přitom ocení. Poznají, že není zase až taková legrace stát mezi tyčemi, protože video jim nabídne jiný pohled, než na jaký jsou zvyklí z tribuny," připojoval své postřehy světoběžník Rodinger.

Reklama

Související témata: