Hlavní obsah

Van Gaal příští rok po MS opustí nizozemskou reprezentaci

Trenér Louis van Gaal odejde příští rok po mistrovství světa od nizozemské fotbalové reprezentace. Jednašedesátiletý kouč poté nejspíš ukončí kariéru, ve které by pokračoval jen v případě, že by dostal nabídku z anglické ligy.

Foto: Sport.cz

Kouč Louis van Gaal avizoval, že za rok u nizozemské reprezentace skončí

Článek

"K národnímu týmu jsem přišel proto, abych s ním postoupil na mistrovství světa nebo Evropy. Něco takového se mi ještě nikdy nepodařilo a teď pro to dělám všechno," citovala agentura Reuters Van Gaala, který vedl nizozemský tým už v letech 2000 až 2002, kdy neuspěl v kvalifikaci světového šampionátu.

Bývalý úspěšný kouč Barcelony, Alkmaaru, Bayernu Mnichov a Ajaxu, s kterým v roce 1995 vyhrál Ligu mistrů, je připraven po mistrovství v Brazílii ukončit kariéru. "Ledaže bych dostal nějakou zajímavou nabídku z Premier League," prohlásil.

Van Gaal se na lavičku nizozemské reprezentace vrátil loni v červenci. V kvalifikaci mistrovství světa jeho výběr vyhrál všech šest dosavadních zápasů se skóre 20:2 a s náskokem sedmi bodů před druhým Maďarskem je na nejlepší cestě za postupem.

Reklama

Související témata: