Hlavní obsah

VIDEO: Chtěl centrovat, místo toho trefil australský reprezentant výstavní gól

Saitama

Byl to pokus o přihrávku, který však skončil až za zády překvapeného gólmana. Australský fotbalový reprezentant Tommy Oar se po kvalifikačním zápase o postup na MS 2014 na hřišti Japonska přiznal, že vlastně ani střílet na branku nechtěl.

Australský fotbalista Oar vstřelil místo centru parádní gól.

 
Článek

Devět minut před koncem řádné hrací doby se řítil po levé straně hřiště a chystal si míč na centr, jeho „nepovedený" pokus ale zapadl až na zadní tyč a japonský brankář Kawašima se natahoval marně. Byl z toho vedoucí gól utkání.

„V dané chvíli se mi trochu zamlžil zrak. Nevzpomínám si přesně, jak jsem míč trefil, ale měl to být centr. Každopádně jsem za gól rád," přiznal jednadvacetiletý záložník Utrechtu. Neobvyklou trefou poslal Austrálii do vedení, které ale hosté v nastavení ztratili, když z pokutového kopu srovnal Keisuke Honda.

Japonci si po remíze 1:1 zaručili jako první země postup na světový šampionát 2014 do Brazílie. Austrálie je v tabulce se sedmi body zatím až na třetím místě a o postup ještě bude tvrdě bojovat s druhým Ománem i čtvrtým Jordánskem.

Reklama

Související témata: