Hlavní obsah

Sivok hledal inspiraci před Italy u basketbalového mága LeBrona Jamese

Praha

Řídí se na trávníku jasným krédem. „Nemůžete nastupovat s vědomím, abyste neprohráli, to vás negativně ovlivní. Musíte chtít vyhrát, což platí také o utkání se silnou Itálií,“ říká fotbalový reprezentant Tomáš Sivok. Stoper Besiktasu Istanbul hledá inspiraci i v jiných sportech. Před klíčovou kvalifikační bitvou na Letné třeba stihl přímo v Miami obdivovat baketbalové hvězdy domácího týmu Heat v čele s LeBronem Jamesem.

Foto: Brent Smith, Reuters

Dal hvězdný LeBron James (vlevo) českému stoperovi správný recept na Italy...?

Článek
Fotogalerie

Kopali spolu za Spartu a našli společnou vášeň. Basketbalovou NBA. Proto Karol Kisel vyrazil na dovolenou do Ameriky s celou rodinou.

„Letíme do Miami a už se moc těším. Jsem velký fanoušek basketbalistů Heat a letos jsou ve finále. U toho chci být! Už jsem tam byl dvakrát a doporučil tuhle cestu i Tomáši Sivokovi. V play off se musí čekat na příští soupeře, což nám při shánění lístků nahrává," liboval si současný kapitán Slavie, když začátkem týdne převzal cenu Sport.cz pro Sympaťáka ligy.

Také Sivok je v Americe jako doma. A na Floridě obzvlášť. „Byl jsem v Atlantě nebo New Yorku, tam mi to připadalo hodně uspěchané. Na Floridě je jiná mentalita. V Miami člověk dokáže krásně vypnout. Je tam moc příjemně, poklidný život, lidi se tam jezdí bavit a odpočívat."

Kobe je prý lepší než LeBron...

Před dvěma týdny se vypravil do Miami na krátký pobyt znovu. „Dopřával jsem si i jídlo. Hranolky, colu - to jsem trochu zhřešil," usmívá se Sivok.

Hlavním cílem jeho návštěvy však bylo play off basketbalové NBA. Stihl dva duely Miami ve finále Východní konference proti Indianě.

„Fandím Los Angeles Lakers a nejvíc si cením Kobeho Bryanta. Konečně jsem však viděl NBA na vlastní oči a obdivoval i hvězdy Miami. Třeba LeBron James první zápas rozhodl dvě vteřiny před koncem prodloužení. Ale i tak je u mě Kobe trochu výš. A možná i Wade. Oba jsou takové atletické kočky, zatímco LeBron je trochu silovější," nezapře v sobě experta.

Jiný svět, ovace i za porážku

Atmosféra v hale byla úžasná. Kdyby taková vládla i v pátek na Letné během utkání fotbalistů s Italy, byl by Sivok maximálně spokojený.

„Obrovsky jsem si to užil. Ve druhém utkání sice domácí nečekaně o čtyři body prohráli, ale fanoušci i tak stáli a tleskali. To by se u nás při porážce asi nestalo. Prostě trochu jiný svět," srovnává Sivok.

Kisel je na tom lépe, bude v Miami sledovat sérii o titul se San Antoniem. Velké finále Sivok oželí. „Kdepak, do Ameriky už se v létě vracet nebudu. S rodinou vyrazíme na dovolenou do Antalye, v Turecku jsme jako doma," těší se legionář z Istanbulu.

Reklama

Související témata: