Hlavní obsah

Hele, medaile pro mistry! Plzeňák Kolář si v nároďáku dobíral Krejčího a další sparťany

dos, zpSport.cz

Čtyři ku čtyřem. Zastoupení rivalů z Plzně (Darida, Kolář, Limberský, Procházka) a Sparty (Kadlec, Krejčí, Lafata, Vaclík) je v aktuálním kádru fotbalové reprezentace smírné. Navrch ale pochopitelně mají viktoriáni. Oni přece den před začátkem soustředění národního týmu na zápas s Itálií oslavili mistrovský titul, zatímco Letenští skončili v Gambrinus lize do třetice zase jen druzí...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný sparťan Ladislav Krejčí. Titul je pryč...

Článek

Válečné sekery z ligy jsou zakopány, teď je tady reprezentace a klíčový páteční duel kvalifikace MS s Itálií. Své si ale sparťané vyslechli, ne že ne. Do posledního kola Plzeňáky stíhali, leč marně. A viktoriáni si nenechali ujít příležitost, aby si rivaly pěkně vychutnali.

„No jo, dali nám to sežrat... Ale to bychom udělali i my, kdybychom titul nakonec získali. Nějaké poznámky na náš účet měli, ale všechno ve srandě. Třeba Dan Kolář nám ukazoval medaili," vylíčil letenský záložník Ladislav Krejčí.

Viktoriáni se prý domluvili a vzali si placky pro mistry na trénink, aby je mohli strčit sparťanům až pod nos.

„V legraci, samozřejmě. A vší počestnosti. Jen aby viděli," řehtal se dobrák Daniel Kolář.

Bílek žádné klubové třenice neregistruje

Plzeňáci dorazili na sraz rovnou z mistrovských oslav. Naopak Letenští zapíjeli žal. „Jsme druzí, takže jsme srandičky Plzeňáků museli vzít sportovně. Ještě tak do pondělí, úterý mě konec ligy pořád mrzel, ale teď se mi hlavou honí jen zápas proti Itálii. Na ligu už stejně nemá cenu myslet, titul je pryč a nic s tím nenaděláme," uvědomuje si Krejčí.

„Žádných třenic mezi Plzeňáky a sparťany se nebojím. Viktoria byla o dva body lepší, takže si titul oslavila a její hráči se k nám v neděli normálně připojili," ujišťuje reprezentační kouč Michal Bílek.

Dlouholetý hráč Sparty v roce 2006 krátce trénoval i Plzeň, odkud si ho však po pár kolech vytáhla Sparta a v roce 2007 s ní vyhrál double.

Reklama