Hlavní obsah

I Čechovi je možné vstřelit gól, je si jistý italský zabiják Balotelli. Ale penaltu by proti němu kopat nešel

Nejprve se prošel se spoluhráči po letenském trávníku a docela si pochvaloval, v jakém je stavu. Trénovat však nemínil, jako ostatně po příletu do Prahy ke kvalifikačnímu duelu s českou reprezentací netrénoval nikdo z italské squadry. Zato o zápase proti Čechovi a spol. se italský gólový zabiják oblékající v současnosti barvy AC Milán Mario Balotelli rozpovídal. „I Čechovi se dá branka vstřelit. A nemusí to být zrovna z penalty. Loni jsem mu ji dal," připomínal útočník italské reprezentace trefu v Premier League v utkání Manchesteru City s Chelsea.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Italští hráči Mario Balotelli (vlevo) a Andrea Pirlo si prohlédli v Praze letenský stadión před pátečním kvalifikačním utkáním s Českem.

Článek

Trenér Prandelli vás řadí mezi pět nejdůležitějších hráčů svého týmu. Cítíte se i sám pro squadru tak důležitý?

Důležití pro národní tým jsou všichni hráči, protože všichni jsou výraznými osobnostmi. A každý je důležitý na důležitém místě, jež má. Podstatné je, aby všichni hráli dobře.

Jak se vůbec momentálně cítíte v italské reprezentaci? Stačíte v těchto dnech vůbec vnímat, co se děje ve vašem klubu?

Pochopitelně že dění v klubu a jeho představenstvu registrují, ale v tuto chvíli je pro mě podstatné, jak funguje národní tým. A v něm máme dobrý kolektiv.

Nastoupíte v jeho dresu proti české reprezentaci a proti sobě budete mít brankáře Petra Čecha, jehož dobře znáte z předchozího angažmá v Manchesteru City. Jak těžké je dát mu gól?

Loni jsem mu v zápase City s Chelsea vstřelil. I Čechovi se dá gól dát. A nemusí to být zrovna z penalty.

A kdyby na penaltu došlo? Šel byste jí kopat?

Kdyby se penalta kopala, bylo by lepší, aby se jí ujal El Shaarawy.

To jste tak nezištný, nebo jste si vytvořili s El Shaarawym tak mimořádný vztah?

V Miláně mně hrozně pomohl a jsme dobře sehraní.

Údajně byste vstřelený gól věnoval Boltovi, k němuž chováte zvláštní sympatie?

To jsou interpretace novinářů, kteří si má slova takto vykládají.

Proto jste vstoupil na Twitter, kde glosujete fotbalové dění a mluvíte i sám o sobě?

Do loňského roku jsem Twitter neměl, ale za tu dobu se stala spousta věcí. I třeba to, že se spousta lidí za Balotelliho vydávala. Proto jsem se rozhodl si ho založit a vyjadřovat své názory, takže od té doby se za mě nemůže už nikdo vydávat.

Tvrzení, že největší oslavy si šetříte až do chvíle, kdy vyhrajete s Itálií světový šampionát v Brazílii, je také zkreslené? Nebo platí pořád? A je vaše squadra schopna za rok v Brazílii vyhrát?

Nic není vyloučené, a proto doufám, že mistrovství světa vyhrajeme.

Před pátečním zápasem se hodně spekuluje, že byste se mohl stát terčem rasistických útoků českých fanoušků. Zvláště, když v Praze už při fotbale problémy s rasismem byly. Neobáváte se podobných reakcí? Neodejdete na protest ze hřiště, kdyby k něčemu podobnému skutečně došlo?

Myslím, že žádné takové problémy nevzniknou. A i kdyby, ze hřiště neodejdu. Naopak, spoluhráči přijdou za mnou, aby mě objali, což by bylo velice sympatické gesto.

Reklama