Hlavní obsah

VIDEO: Balotelli řádil na Letné. Po vyloučení poničil tunel vedoucí do šaten

Praha

Italský fotbalista Mario Balottelli poutal pozornost i v pražském kvalifikačním utkání na MS 2014. Po druhé žluté kartě a zákroku na českého obránce Thea Gebre Selassieho dostal od sudího červenou. Nebyly mu přitom nic platné argumenty a zlost. Tu si nakonec vybil při odchodu z trávníku hned v tunelu vedoucím do kabin.

Balotellimu na Letné ruply nervy.

 
Článek
Fotogalerie

Balotelliho zápasový rejstřík dostal žlutý nádech v 68. minutě po faulu na Michala Kadlece. O čtyři minuty později po druhé žluté kartě už zčervenal a rozhodčí vykázal problémového fotbalistu z trávníku.

Střelec italského týmu to nesl tuze nelibě. Po několika roztržkách na hřišti nakonec zamířil do tunelu, kde si svou zlost vybil.

„Myslíte, že to bylo na červenou? Koukněte se na záznam a pak mi řekněte," vyštěkl při odchodu ze šaten na italské novináře, ale jinak s nimi mluvit odmítl.

Trenér mu spílal, Buffon se ho zastával

Za své počínání na hřišti si vysloužil kritiku kouče Cesareho Prandelliho, naopak kapitán Gianluigi Buffon se útočníka zastal. „Viděli jsme ho v šatně hodně zklamaného, ale nemyslím si, že je třeba z toho dělat problém. Dostal dvě žluté karty, což se může stát každému," hájil svého spoluhráče.

„Na trávníku ze sebe od prvních minut vydával všechno. Nemyslím si, že druhé napomínání může svědčit o tom, zda je hráč vyspělý, nebo není. Tyhle věci se mohou při fotbale stát, takže bych v tom nehledal nic zvláštního," řekl italský brankář.

Nejdříve soptil, pak se kál

Balotelli si po utkání neodpustil dovětek na sociální síti Twitter. „Pište si, co chce, ale na Poháru FIFA můžete fandit jiné zemi. To vám říkám z celého srdce. Pořádně si ten zápas znovu prohlédněte, toť vše," napsal. „Jsem Ital a žádám respekt pro svůj národní tým, ale nejsem superman. Respektujte mě," takhle o něco později okořenil svůj profil dalším peprným příspěvkem.

Nakonec se však mladý forvard umoudřil a za své jednání se omluvil.

„Nereagoval jsem správně, omlouvám se. Promiň, týme. Musím se učit... Pořád," uvedl v sobotu na Twitteru.

Reklama

Související témata: