Hlavní obsah

Slovenští fotbalisté za ostudu v Lichtenštejnsku nedostanou ani cent. Svaz jim nic nedá

Bratislava

Slovenští fotbaloví fanoušci prožívají obrovský šok a ponížení, které jim způsobili reprezentanti jejich země v kvalifikaci o postup na mistrovství světa 2014 na půdě Lichtenštejnska, kde s fotbalovým „trpaslíkem“ jen remizovali 1:1. Mizerný výkon a výsledek Hamšíka a spol. se Slovenský fotbalový svaz rozhodl odměnit odpovídajícím způsobem. Fotbalistům nedal žádné peníze.

Foto: Arno Balzarini, ČTK/AP

Martin Buechel z Lichtenštejnska (vpravo) střílí gól. Zabránit mu nedokázalo ani slovenské duo Marián Čišovský a Dušan Švento (18).

Článek

„Za tento zápas nedostanou ani startovné," uvedl v rozhovoru pro Rádio Expres prezident Slovenského fotbalového svazu Ján Kováčik.

Na veřejnost prosákly informace, že hráči měli dostat za start ve Vaduzu 2500 eur, tedy cca  62 500 korun. „To ale není správná suma" dementoval informaci první muž slovenského fotbalu. „Mělo jít o tisíc osm set eur (cca 45 000 korun)," upřesnil.

Slováci, kteří na minulém světovém šampionátu šokovali postupem ze skupiny na úkor Itálie, se nečekanou ztrátou dostali do pořádné šlamastyky. Naděje na postup do Brazílie už mají jen teoretické.

Reklama

Související témata: