Hlavní obsah

OBRAZEM: Cestovatelé Vydra a Vaněk plní itinerář, reprezentace je už v Budapešti

Budapešť

Všichni jsou zdatní cestovatelé, dva však v tomto směru podali obzvlášť pozoruhodný výkon. Fotbalová reprezentace přistála po poledni v Budapešti i s Matějem Vydrou a Ondřejem Vaňkem, kteří jsou v posledních hodinách v jednom kole. Bílkův tým teď čeká podvečerní trénink na Stadiónu Ference Puskáse, kde ve středu od 20:30 sehraje přípravný duel s Maďarskem.

Foto: Pavel Dosadil, Sport.cz

Vítejte v Budapešti. Za Petrem Jiráčkem vystupují z letadla Michal Kadlec, Václav Kadlec a Josef Hušbauer.

Článek
Fotogalerie

Jeden si v pondělí zpestřil sraz podpisem smlouvy v Anglii, druhý zase večerní ligovou dohrávkou v Ostravě. Pak rychle do Prahy a v úterý ráno už zase let směr Budapešť.

„Jsem spokojený, toužil jsem po Premier League, tak co bych si stěžoval. Aspoň už mám jasno," usmíval se na ruzyňském letišti Matěj Vydra. Italské Udine mění za West Bromwich Albion, takže obrana Liberce se ho už v play off Evropské ligy bát nemusí. „Trochu jsem jim to ulehčil," řehtal se evidentně spokojený Vydra.

Podobně nadšený je ostatně také jablonecký záložník Ondřej Vaněk, spolu s libereckým útočníkem Michalem Rabušicem druhý absolutní nováček v národním týmu. V deset večer dohrál ligový duel na Bazalech, sedl k trenérovi brankářů Janu Stejskalovi do auta a společně uháněli do Prahy.

„Do postele jsem se dostal kolem půl třetí, ale stejně jsem přijel natěšený. Cestou mi aspoň pan Stejskal o reprezentaci všechno povyprávěl," líčil Vaněk, jenž dal gól nejen v Ostravě, ale předtím i v pohárové odvetě v Norsku. „Snad to tak bude pokračovat. První reprezentační sraz mám takový narychlo, ale jsem rád i za něj. Ztratil jsem jen jeden den a trenér s tím dopředu počítal..."

Křetínský bez kabely jako předvoj

Na ruzyňský Terminál 3 se nejdřív jako předvoj dostavil Daniel Křetínský. Šéf fotbalové Sparty však neuháněl za reprezentací, ale za svými obchody, takže se jen krátce pozdravil s šéfem asociace Miroslavem Peltou (k předání žádné kabely tentokrát nedošlo...), pak rychle zamířil ke svému tryskáči.

Reprezentanti přistáli v Budapešti po padesáti minutách vcelku neklidného letu, hlavní město Maďarska je přivítalo třicetistupňovou teplotou. „Zápas nám poslouží především jako test. Některé evropské ligy ještě nezačaly, jsem zvědavý, jak budou hráči vypadat. Až se sezóna rozeběhne všem, bude jejich forma jiná," avizuje trenér Michal Bílek.

Zápas začíná ve středu ve 20:30 a přímým přenosem ho vysílá Sport 1. Podrobnou on-line reportáž z utkání můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: