Hlavní obsah

Konečně trefa, oddychl si Kozák. Přidá další v AC Milán!?

Budapešť

Byla by to skutečná bomba. Český útočník Libor Kozák by se podle deníku Tuttosport mohl stěhovat z Lazia Řím do AC Milán. Čtyřiadvacetiletý fotbalista nastoupil posílen touto zprávou k přátelskému zápasu v Budapešti a jedinou trefou svého týmu přispěl k remíze 1:1. Na první gól v dresu národního týmu tedy čekal jen do čtvrtého utkání. Teď si chce udělat jasno kolem svého dalšího angažmá.

Foto: Jan Tauber, ČTK

Libor Kozák (vlevo) se raduje se spoluhráčem Michalem Kadlecem ze vstřelení branky do sítě Maďarska.

Článek
Fotogalerie

Dres Rossoneri zatím z českých fotbalistů oblékal jen Marek Jankulovski. A najednou se objevila senzační zpráva, že Libor Kozák by ho mohl následovat. Deník Tuttosport tvrdí, že AC Milán shání náhradu za zraněné střelce Maria Balotelliho s Giampaolem Pazzinim. A nejlepší střelec minulého ročníku Evropské ligy je prý jednou z vyhlédnutých posil.

„Dozvěděl jsem se to ještě před zápasem, volali mi z Itálie. Zůstávám ale nohama na zemi. Však víte, v Itálii se toho napíše... V klidu se s manažerem a Laziem rozhodneme," plánoval střelec, že si po návratu do Říma udělá jasno.

„Radím Liborovi, aby šel někam, kde bude hrát. Je gólový, potřebujeme ho rozehraného. Jít do AC Milán jen pro pocit a nastupovat tam na pár minut, to by asi nebylo ono," podotkl trenér Michal Bílek.

V Laziu hraje Kozák jen sporadicky, proto by rád odešel. A v Itálii by nenašel lepší adresu než AC Milán. „Nechci se zatím pouštět do spekulací. Uvidíme, co se v srpnu bude dít. Pro každého je samozřejmě příjemné už jen to, že se o něj AC zajímá," přiznal opavský rodák, jak ho poslední zprávy těší.

Daridovi předvedl sobeckost zakončovatele

Pro nároďák je podstatné, že se v Budapešti trefil a před podzimními zápasy kvalifikace MS 2014 má klid. Spoustu šancí měl již proti Italům, ale Buffona nepřekonal, a na začátku středečního duelu také spálil dvě velké příležitosti. „Trochu mě to zbrzdilo. Chvíli jsem nad tím uvažoval, ale útočník musí jít dál a zapomenout. Důležité je věřit si v další šanci. Mně to naštěstí vyšlo. Hrozně by mě mrzelo, kdybych tady gól nedal," líčil Kozák v útrobách Stadiónu Ference Puskáse.

Premiérovou trefu má za sebou. „Jsem šťastný, že to přišlo. Zase jsem na gól nečekal tak dlouho, jen čtyři zápasy. Jen dobře, čím déle útočník na branku čeká, tím víc se to nabaluje."

Při gólu předvedl nejen důraz, ale také patřičnou sobeckost zakončovatele. Jiráčkova přihrávka po akci Vydry mířila na lépe postaveného Daridu, jenže Kozák ho málem sestřelil a ve skluzu míč poslal do sítě sám.

„Pozdě si zakřičel a já už byl rozhodnutý, že do toho jdu. Ale je mi jasné, že kdybych nedal, asi by mě Vláďa zabil," smál se Libor. „Hlavní je, že gól padl. Mohli jsme jich dát víc, i další kluci měli hodně šancí. Ale snad jsme si góly schovali na kvalifikaci," dodal.

Reklama

Související témata: