Hlavní obsah

VIDEO: Výsledek z Arménie vypadá jednoznačně, ale zápas snadný nebyl, varuje Čech

Praha

Při březnovém zápase v Arménii slavil stý zápas v reprezentaci a svým výkonem pomohl českému týmu k výhře 3:0. V pátek bude brankář Petr Čech v pražském Edenu opět mezi tyčemi čelit nevyzpytatelnému soupeři, který je paradoxně nebezpečnější venku než doma a třeba Dány zostudil debaklem 4:0.

Petr Čech před zápasem s ArméniíVideo: Sport.cz

 
Článek

„Výsledek z Arménie vypadá jednoznačně, ale zápas snadný nebyl," vzpomíná Čech. „Pamatuji si to velice dobře, pro mě to byl stý zápas v reprezentaci. Jednoduché to nebylo, do prvního druhého gólu jsme měli se soupeřem spoustu práce. Až pak jsme je přetlačili," loví z paměti reprezentační jednička.

Na co si dát v pátek pozor? „Arméni mají dobře technicky a rychlostně vybavené hráče, kteří mají dobře zvládnutý přechod do útoku i duely jeden na jednoho nebo dva na dva. Když se jim podaří dostat do těchto situací, tak jsou opravdu nebezpeční. Není náhoda, že se jim daří vyhrávat nad soupeři, kde by to nikdo nečekal. Uvidíme, co se za devadesát minut v Edenu stane," poznamenal Čech.

Poslední domácí duel v kvalifikaci o mistrovství světa, které v příštím roce pořádá Brazílie, čeká české fotbalisty v pražském Edenu v pátek od 18 hodin. Češi nutně potřebují tři body, aby si uchovali naději na druhé místo ve skupině B, které osmi z devíti týmů zajistí postup do baráže. Zatím jsou Češi třetí s jednobodovým odstupem od druhých Bulharů. Vstupenky na zápas s Arménií jsou stále v prodeji prostřednictvím sítě Ticketportal.

Reklama