Hlavní obsah

Po mistrovství světa ukončím reprezentační kariéru, má jasno Lampard

Watford

Pokud fotbalisté Anglie postoupí na světový šampionát, který se koná v příštím roce v Brazílii, bude se jednat o derniéru v národním týmu pro záložníka Franka Lamparda. „Jestli se nám podaří postoupit na mistrovství světa, tak to bude můj poslední turnaj,“ potvrdil pětatřicetiletý hráč Chelsea britskému listu The Guardian.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Frank Lampard na tiskové konferenci před zápasem s Ukrajinou.

Článek

„Nechci říkat, že úplně končím, ale v pětatřiceti letech mě už moc zápasů na mezinárodní scéně nečeká. Je na čase dát prostor mladším," konstatoval Lampard, který poprvé dres Albionu oblékl v roce 1999 v přátelském utkání proti Belgii, ve kterém Angličané zvítězili 2:1 po brankách záložníka Paula Inceho a střelce Alana Shearera.

„Celá Anglie věří, že si příští rok v Brazílii zahrajeme. Pokud se nám to podaří, bude to můj poslední turnaj," přiznala klubová ikona Chelsea.

„Nyní však stále myslím na kvalifikaci. Jedeme na Ukrajinu, kde chceme zvítězit, abychom zvýšili náskok v čele tabulky," připomněl Lampard skupinu H, kterou Anglie vede se ziskem 15 bodů pouze o skóre před fotbalisty Černé Hory. Ti však mají o utkání více. Ukrajina má jen o jeden bod méně a figuruje na třetí příčce.

Lampard si připíše stý start v reprezentaci

Pokud v úterý večer Lampard proti Ukrajině nastoupí, připíše si jubilejní stý start za národní mužstvo. Před ním se stejného jubilea dočkalo sedm hráčů. Peter Shilton má 125 startů, David Beckham 115, Bobby Moore 108, Bobby Charlton 106, Billy Wright 105, Ashley Cole 104 a Steven Gerrard 104.

Po střetnutí s Ukrajinou odehrají Angličané ještě dva duely na domácí půdě - 11. říjná přivítá výběr Roye Hodgsona Černou Horu a o čtyři dny později přijede Polsko.

Reklama

Související témata: